Logische niveaus en business development

Wij geloven dat je als organisatie alleen ambitieus, succesvol en vooral ook duurzaam kunt groeien als medewerkers individueel aligned zijn op persoonlijke logische niveaus en vervolgens de teamleden aligned met de logische niveaus van het team en de organisatie.

Persoonlijke alignment

Het is essentieel dat de individuele teamleden intrinsiek gemotiveerd zijn en datgene doen waar hij of zij echt warm voor loopt. Niet alleen voor het ervaren van ‘werk geluk’, de noodzakelijke motivatie als het even tegen zit of weerstand ervaren wordt. Onderzoek toont aan dat het gebrek aan alignment de belangrijkste oorzaak is voor stress op het werk dat leidt tot burn-out en bore-out. Dat betekent dat de medewerker moet reflecteren:

  • Wat wil ik bereiken? (Missie);
  • Wie ben ik, of welke rol wil ik vervullen? (Identiteit);
  • Wat zijn mijn overtuigingen en waarden;
  • Wat zijn mijn kernkwaliteiten (competenties).

Het is een ontdekkingsreis waarin de huidige- en gewenste situatie duidelijk wordt. De uitkomst is dat er mogelijk wat werk te verzetten is op vlak van persoonlijke ontwikkeling. Een proces waarvan wij vinden dat de werkgever dit moet faciliteren (dmv coaching). Het zou ook kunnen leiden tot vertrek van de werknemer. Als dat zo is dan is dat meestal even schrikken en een goede ontwikkeling voor iedereen. Op de eerste plaats voor de werknemer (want geluk gunnen we hem toch allemaal) en zeker ook voor het team en voor de organisatie.  We willen tenslotte “The right people on the bus” (Jim Collins).

Team alignment (tbv team- en business development)

Als teamleden goed gereflecteerd hebben op bovenstaande zaken, is het tijd om aan de slag te gaan met team alignment. Een mogelijke aanpak die helpt bij het creëren van verbinding is door als team gezamenlijk van onder naar boven door de (hogere-) logische niveaus te lopen:

  • Wat zijn onze gezamenlijke kernkwaliteiten (vaardigheden, core competence);
  • Wat zijn onze verbindende kernwaarden (waarden en overtuigingen, core values);
  • Welke rol willen wij spelen binnen de organisatie en als organisatie in de markt/samenleving;
  • Wat is onze gezamenlijke missie. Waar willen wij aan bijdragen op het hoogste niveau?

Wandelcoach Praktijkvoorbeelden

Natuurlijke werkvormen

Meer inspiratie

Aanmelden nieuwsbrief