DISC Persoonlijkheids Analyse

Startdata

Geen wachttijden

Omvang

Rapportage + terugkoppeling

Investering

€175,- (excl. btw)

DISC PERSOONLIJKHEIDSANALYSE
DISC Rapportage met coachsessie

De DISC Persoonlijkheidsanalyse is een instrument dat diverse psychologische motivatoren van menselijk gedrag meet. Het brengt de vaak complexe werkelijkheid van mensen en hun gedrag in een specifieke rol of context overzichtelijk en begrijpelijk in kaart.

Waarom hebben sommige mensen bijvoorbeeld weerstand tegen veranderingen terwijl anderen het juist opzoeken? Waarom nemen bepaalde mensen altijd de leiding en volgen anderen liever? Of waarom zijn sommige mensen zo flexibel en hechten anderen aan procedures?

DISC geeft inzicht in waarom je doet wat je doet.

In dit artikel lees je meer over DISC.

DISC Rapportage

Peak Impact werkt als licentiehouder met analyses van PeopleKeys DISC (USA). De rapportages van PeopleKeys worden geroemd om hun accuraatheid, de praktische informatie en de heldere en overzichtelijke presentatie.

Met de DISC analyse in handen kan je beginnen met bouwen. Bouwen aan je loopbaan en het ontdekken van je talenten. Bouwen aan de samenstelling van jouw team. De juiste persoon aanwerven of juist behouden. Deze rapportage legt een geweldig fundament in de kennis over jezelf.

 

Wat zit er allemaal in?

coach sessie

De uitslag van de DISC Persoonlijkheidsanalyse wordt weergegeven in drie grafieken. Elke grafiek geeft een ander gedragsaspect van de persoon weer in een specifieke context of rol: werk (eventueel een specifieke rol uitgelicht), studie, prive, etc.

Hoe iemand:

  • Zichzelf ziet.
  • Handelt onder druk en in stressvolle situaties.
  • Zich opstelt in en aanpast aan de omgeving.

De grafieken kunnen van elkaar verschillen. In deze verschillen zijn verandering in gedrag en behoeftes zichtbaar en zien we of en hoe capaciteiten en talenten benut worden.

Het goed en vaardig interpreteren van de grafieken geeft het instrument de absolute meerwaarde. Onze coaches hebben een gedegen opleiding afgerond in het analyseren van de grafieken (DISC Certified) en wij bieden de analyses dan ook altijd aan in combinatie met een mondelinge toelichting (coaching sessie van 60 minuten). In de 4 jaar dat we inmiddels werken met DISC van People Keys hebben we veel ervaring opgedaan met dit model en honderden rapportages naar volle tevredenheid teruggekoppeld. 

 

Waarvoor DISC Inzetten

DISC is als instrument breed toepasbaar, bijvoorbeeld binnen teams en organisaties, in het leren kennen van jezelf en de ander, bij het begeleiden van individuen en bij werving en selectieprocedures. DISC brengt voorkeursgedrag, talenten en communicatie in kaart. Het bevordert open communicatie, helpt conflicten op te lossen en te verminderen, versterkt relaties en de samenwerking in teams en vergroot effectiviteit in de verschillende lagen van een organisatie. DISC is een helder en toegankelijkheid analyse-instrument dat onontbeerlijk is in het portfolio van iedereen die met mensen werkt.

 

Organisaties

DISC voor jezelf

Met onderstaande knop kun je de DISC analyse eenvoudig boeken. We sturen je een link naar de vragenlijst, maken de rapportage direct voor je in orde en nemen contact op voor het plannen van een online coach-sessie (Zoom).

DISC voor je hele team of organisatie?

Ben je benieuwd naar DISC voor je team of organisatie? Neem plan dan via onderstaande knop een adviesgesprek in.

Factuur aanvragen voor onze opleidingen

Vul hieronder het formulier in om de opleiding o.b.v. facturatie te voldoen. Na de aanvraag wordt er een optie op de opleiding gegeven. Deze is pas definitief als het volledige bedrag is betaald.

Voornaam *
Achternaam *
Email *
Bedrijfsnaam *
(Financieel) Contact persoon
Adres *
Postcode *
Plaatsnaam *
Land *
Voor welk product wil je een factuur aanvragen? *
Wil je het Embedded EIA op Practitioner niveau erbij toevoegen?
Wil je extra informatie aan de factuur toevoegen? vul deze hieronder in..