TriA®in de psychiatrie

wandelcoaching nederland

[av_textblock size=” av-medium-font-size=” av-small-font-size=” av-mini-font-size=” font_color=” color=” id=” custom_class=” av_uid=’av-kap2kxp8′ admin_preview_bg=”]

TriA® wandelcoaching, ook in de psychiatrie!

Nancy werkt als psychiatrisch verpleegkunde op een afdeling met angst en stemmingsproblematiek. Ze volgde de opleiding TriA® wandelcoach en heeft al ervaren wat de aanpak van de TriA® methode in combinatie met de natuur betekend. Ze deelt hier een praktijkvoorbeeld.

TriA in de psychiatrie wandelcoaching nederlandPraktijkvoorbeeld: Zware depressie

De cliënt heeft al jaren te kampen met een zware depressie en het was al een hele prestatie om haar mee aan de wandel te krijgen. Ze was op bepaalde dagen moeilijk te motiveren om uit bed te krijgen.

Tijdens het wandelen laat ik een boom uitzoeken die de gewenste situatie symboliseert. Ze kiest een boom met veel zijtakken en de blaadjes beginnen al uit te lopen. Dit symboliseert voor haar de levenslust die ze terug wil en volop wil ervaren. Voor haar huidige situatie kiest ze een boom die dood en verdroogd is.Tijdens het gesprek wat daar opvolgt vertelt ze dat ze zich op dit moment futloos en weinig levenslust voelt. De actie die er vervolgens uit ontstaat is, het opschrijven van een aantal items die ze in het volgende gesprek met mij wil bespreken.

Succeservaring of niet?

‘Wauw, wat een succes ervaring!’ dacht ik. De volgende dag lukt het haar niet om uit bed te komen. De oefening was veel te confronterend geweest. Ze wilde niet meer gaan wandelen.

Ik gaf niet op, want ik geloof in de kracht van de beweging en de natuur en na een tijdje was ze zo ver om nogmaals met mij te gaan wandelen. Na de waardevolle les van de keer ervoor….’niet te hard van stapel te lopen’ zijn we nogmaals gaan wandelen. Het enige wat ik toen deed was reflecteren op haar houding en wandeltempo. Ik merk op dat je erg vlug loopt, loop jij in het leven ook alles en iedereen voorbij? Zo kwamen we wel tot een waardevol gesprek wat niet te confronterend was voor haar en waardoor ze langzaamaan stappen ging zetten naar een positievere kijk.
[/av_textblock]

Wandelcoach Praktijkvoorbeelden

Natuurlijke werkvormen

Meer inspiratie

Aanmelden nieuwsbrief