Kleine stapjes

Allereerst is het een bewustwordingsproces. Wanneer je ervaart wat rust voor je is kun je de volgende stappen zetten. Je merkt bijvoorbeeld dat je relaxt bent, wanneer je een boek leest of even stil zit met een kop thee of koffie. Of je als je in de auto naar muziek luistert of rustig op een bankje in het park.

5 tips om de periodes van rust in je leven te vergroten

 1. Benoem je successen
  Met het benoemen van je ‘rust’ successen, dus de momenten dat je het ervaren en/of jezelf toegestaan hebt, geef je jezelf een groot cadeau. Je wordt niet alleen bewust van wat rust voor je is, maar tegelijkertijd zorg je goed voor jezelf en zul je merken dat je gevoel van relaxt zijn groeit.
 2. Houd het klein
  Het effect ervaren van in alle rust een trap op te lopen in plaats van te rennen is groter dan je denkt. Mits je dit natuurlijk met regelmaat doet.
 3. Gebruik de natuur
  In de natuur word je automatisch in ontspanning gebracht. Heerlijk ook als je niet meer na hoeft te denken, wat buiten en in beweging maximaal gestimuleerd wordt door de steeds veranderende beelden. Trouwens languit in het gras liggen, naar de wolken of de blauwe lucht staren helpt ook enorm om alles los te laten en in een ontspannen staat te komen. Als je niet nadenkt kom je n.l. automatisch meer in de rust.
 4. Let op je innerlijke communicatie
  Constant roepen dat je het zo druk hebt of gestresst bent geeft een enorme druk. Of je het nu hard of zacht uitspreekt het geeft onbewust spanning en zeker geen rust.
 5. Wordt fysiek actief
  Je zou denken dat dit tegenstrijdig is, maar het tegendeel is waar. Behalve wanneer je al te ver jezelf uitgeput hebt, want dan kan een fysieke belasting blessures geven. Fysiek bezig zijn, zoals opruimen, in de tuin werken, sporten, wandelen, etc. zijn activiteiten die een gevoel van rust in je systeem brengen.

Start vandaag nog en realiseer een relaxter leven. Je zult merken dat het je, op verschillende terreinen, heel veel oplevert.