Natuurlijk, NLP!

NLP en wandelcoaching

Natuurlijk, NLP!

NLP (Neuro Linguïstisch Programmeren) brengt inzicht in hoe je communiceert met jezelf en de buitenwereld. Wat op je afkomt in het leven, zoals bepaalde situaties en het gedrag van mensen neem je waar via je zintuigen. Via een intern proces worden al die zintuiglijke waarnemingen omgezet in jouw reacties c.q. gedrag.

Ieder mens bezit van nature een unieke waarneming van de wereld, die je filtert op basis van alles wat je in je leven (aan)geleerd hebt. Je hebt geleerd om jezelf op een overtuigende manier neer te zetten, maar je vergeet wellicht de ander de ruimte te geven om zijn verhaal te doen. Of je kent alleen de manier van ‘doorgaan tot je er bij neer valt’ en vind dat anderen ‘watjes’ zijn, wanneer ze eerder stoppen.

Het inzicht dat jouw waarheid niet de juiste voor een ander hoeft te zijn, brengt de ruimte om je persoonlijke manier nog eens onder de loep te nemen. Wie weet wil jij het ook liever anders. Voor jezelf en je klant.

NLP technieken in de natuur

Wanneer je met voor de begeleiding van mensen de natuur ingaat en NLP technieken toepast, worden de effecten van een bepaalde techniek nog eens extra versterkt. Een verblijf in de natuur maakt namelijk dat je klant meer ontspannen en bewuster is van alle zintuigen en daarmee staat een ieder meer open om te ervaren wat er werkelijk speelt.

De verdieping ontstaat zo op een hele natuurlijke manier, zonder extra inspanning. Natuurlijk afstemmen op hoe je klant zichzelf ‘geprogrammeerd’ heeft. Dit doe je door de persoonlijke filters te onderzoeken en  met hele systeem te laten ervaren wat dit voor zijn of haar leven betekent. Je ziet ook (door NLP technieken en wandelcoaching te combineren) hoe het leven dan gemakkelijker en succesvoller kan zijn. Hoe mooi en effectief dus om de natuur naast NLP technieken in te zetten bij je coaching. 

NLP en wandelcoahcingAnkeren

Wanneer je het ‘programmeren’ toe gaat passen in je wandelcoachen, oftewel het positief veranderen van gedachten en houding, wordt dit extra bekrachtigd door het ook daadwerkelijk in een actieve houding te doen. Letterlijk stappen te zetten op de ‘tijdlijn’ of de oefening van het ‘Associëren en Dissociëren’ die in NLP vaak gebruikt wordt, in de natuur te doen geeft direct een enorme diepgang.

Staan bij een boom, zittend op een bankje of een boomstam, lopend naast het pad of juist er midden op het ankert direct met hij bijbehorende gevoel. Zo wordt een een bepaalde ervaring direct verankert in het onbewuste systeem.

TriA® wandelcoaching en NLP

In TriA® wandelcoaching merken we dat bij het toepassen van NLP technieken, dat het al wandelend in gesprek zijn nog eens extra ingangen brengt om over in gesprek te gaan. Zoals bijvoorbeeld de houding, het wandeltempo en de ademhaling. Alle signalen die aangeven hoe je klant omgaat met de ‘prikkels’ die op hem of haar afkomen. En wat er met het lichaam gebeurd wanneer ze in de gewenste- of de huidige situatie gaan staan.

Tegelijkertijd ontdekken ze hoeveel effect ze op je leven kunt hebben, wanneer ze bijvoorbeeld al iets aan hun denken en houding veranderen. Dit alles verankeren door natuurlijke voorwerpen en persoonlijk gekozen plaatsen te gebruiken, maakt dat er een op een eenvoudige manier verandering ontstaat.

TriA® wandelcoaching is gebaseerd op de positieve psychologie en maakt gebruik van NLP technieken. Deze combi bevordert een gemakkelijke en duurzame gedragsverandering.

Wil je meer lezen over NLP en het gebruik van de TriA® methode lees dan hier meer!

 

Wandelcoach Praktijkvoorbeelden

Natuurlijke werkvormen

Meer inspiratie

Aanmelden nieuwsbrief