NLP en de TriA® Methode

TriA methode

NLP en de TriA®methode

We krijgen in onze opleidingen tot wandelcoach wel eens de vraag: ‘Komt de TriA® methode uit de NLP?’ (de TriA® methode is de coachingsaanpak die in 2008 ontwikkeld is en sindsdien succesvol wordt ingezet in coaching, training en opleiding). Corrie Reijngoud, die de TriA® methode ontwikkelde is NLP Master Coach, en daarnaast volgde zij allerlei trainingen en persoonlijke ontwikkeltrajecten. Dit was o.a. de basis voor deze effectieve coachingsaanpak.

Daadkracht en zelfregie

De TriA® methode is op een hele natuurlijke manier ontstaan door met coaching in de natuur te starten in 2005. In de methode zit alles verwerkt wat Corrie in de jaren daarvoor zich eigen maakte in opleiding, training en coaching. Dit alles werd gecombineerd met de levenservaring die ze in huis had. Ze heeft zelf in een traject bij een psycholoog ervaren, dat graven in het verleden vooral naar wat ‘fout’ was geweest niet de oplossing bracht. In ieder geval niet de uitkomst die ze wilde.

Er werd zeker een en ander aan pijnlijke ervaringen verwerkt, maar wat dan wel met haar leven te doen, werd niet duidelijk. In de begeleiding van haar klanten werd steeds meer en vaker het bewijs geleverd dat vooral ook leren kijken en zien wat iemand wel wil een kan een positieve mindset bracht. Die het niet alleen gemakkelijker maakte om stappen te zetten, maar ook meer zelfregie en daadkracht brengt.

Positieve intentie

De kracht van het NLP begrip ‘positieve intentie’ wordt zeker in gezet in de TriA® methode. Dat is wat we gebruiken bij de aandacht voor de gewenste situatie. Ze kwam er echter zelf door ervaring en in de begeleiding van anderen achter, dat je met alleen positief denken vaak niet de uitkomst krijgt die je wenst. Er is namelijk ook een sterke verbinding met de onderliggende emoties en het gevoel nodig. Acceptatie en een actie maken dat mensen echt in beweging komen.

NLP op een eenvoudige manier

Tijdens onze wandelcoach opleiding worden bepaalde werkvormen ingezet die helpen om je houding en gevoel ten opzichte van een bepaalde situatie te veranderen. Zo leerde Corrie ooit in de opleiding NLP ‘de tijdlijn’. De effecten hier van waren groot, maar tegelijkertijd vond ze het een tijdrovende oefening. Gaandeweg merkte ze tijdens haar wandelcoach sessie met klanten dat het eenvoudiger en sneller kon. Door de drie stappen van de TriA® methode toe te passen wordt in korte tijd het contrast tussen gewenste en huidige situatie groot gemaakt. Door verbinding te laten maken met onderliggende lagen worden belemmerde overtuigingen en gedrag op een eenvoudige en snelle manier getransformeerd.

In deze hectische tijd is dat een pré in de professionele begeleiding van mensen. Meer lezen over de TriA® methode? Dan kan hier.

Wil je het boek aanschaffen en meer lezen over de TriA® methode kijk dan hier!

Wandelcoach Praktijkvoorbeelden

Natuurlijke werkvormen

Meer inspiratie

Aanmelden nieuwsbrief