Geluk in een pilletje!

Geluk in een pilletje

Afbeelding is van: https://www.kratomiq.com/types-of-kratom-strains-chart/

Geluk in een pilletje?

Geluk in een pilletje, hoe mooi zou dat zijn. We leven in een tijdperk, waarin heel veel te verkrijgen is in de vorm van poeders, drankjes en een pilletje.
Wil je afslanken, dikker, sterker of gespierder worden?
Stoppen met roken, minder depressief of ben je zwak, ziek en misselijk? Het kan allemaal verholpen worden met een pilletje.
gelukspilletje wandelcoaching nederland

Zo lijkt het vaak. Menigeen blijkt na een tijdje nog niet echt van de klachten af te zijn en moddert stilletjes verder. Ik zeg hier overigens niet mee dat het bestaan van pillen of andere gezond makende aanvullingen niet goed is of geen positief resultaat kunnen brengen. En ik beken dat ik ook zelf ooit gebruik maak van aanvullende supplementen om bepaalde tekorten in mijn lichaam aan te vullen.

Gelukshormoon

Ik geloof echter ook dat we zelf tot meer in staat zijn dan we denken. En ook dat we de oorzaak van de klachten zouden kunnen onderzoeken, om zo echt vitaler en gezonder te worden. Op fysiek, maar ook op mentaal gebied. Wanneer we bijvoorbeeld geen ‘nee’ durven te zeggen en regelmatig overvraagd worden en daarmee letterlijk teveel op onze rug nemen dan is het in mijn beleving niet zo gek dat we letterlijk pijn in onze rug krijgen. Een heel mooi fenomeen vind ik nog steeds dat we door beweging en in de natuur zijn endorfine aanmaken. Dit noemen ze ook wel het gelukshormoon. Je verkrijgt dit gevoel onder andere door een stuk chocolade maar…..je gaat je ook zeker blijer en gelukkiger voelen wanneer je regelmatig sport, wandelt of in de natuur verblijft. Behalve dat het een blijer gevoel brengt, wordt wandelen tegenwoordig ook al ingezet bij chronische ziektes. Bij diabetes en reuma blijkt wandelen een positief effect te hebben, zoals de verlaging van de bloedsuiker na een uurtje wandelen.

Groen in een pilletje

Vitamine G, wat bestaat uit heel veel groen, frisse lucht en natuur is helaas nog niet in een pilletje verschenen. Aan de andere kant is het zonder recept gemakkelijk te verkrijgen als je deur uit stapt en op zoek gaat naar een bos, weiland, park of het strand. Keep it simpel en zorg voor de dagelijkse dosis vitamine G(roen).

 

 

Wandelcoach Praktijkvoorbeelden

Natuurlijke werkvormen

Meer inspiratie

Aanmelden nieuwsbrief