Baby’s en de TriA® methode

baby's en de tria methode

Baby’s herinneren zich vooral positieve ervaringen…..dat willen wij toch ook?!

Als baby herinneren we ons vooral de positieve dingen, later verandert dit bij veel mensen. Bij volwassenen blijft vaak het negatieve hangen, denk maar eens terug aan je laatste werkdag. Wat komt het eerste bij je op?
En als je terugdenkt aan je trouwdag, waar één ding misging….
En die vakantie, waar je zo ontzettend hebt genoten, maar ook een lekke band op de terugweg kreeg….
Of de afgelopen twee weken, was het vooral lekker weer of regen? Veel mensen zeggen dat het slecht weer is geweest…..  ja, het heeft natuurlijk ook een aantal dagen wat geregend.

De focus in de TriA® methode

babys en de tria methode

In de TriA® coachingssessies merken we dit ook nog vaak. Wanneer de vraag gesteld wordt, ‘wat waren de afgelopen tijd je succeservaringen?’ dan is het voor velen zoeken naar positieve zaken die er geweest zijn. En dit is natuurlijk ook soms lastig, omdat ze klein kunnen zijn of zo geleidelijk ontstaan zijn, dat je ze over het hoofd zag. Toch heeft het vooral te maken met onze manier van kijken naar wat er gebeurt in ons leven. Daarom hebben wij de TriA® methode ontwikkeld!

Wat levert de TriA® methode op

De reacties van klanten, wanneer ze de focus kunnen verleggen naar wat wel goed ging, zijn vaak:

  • Ik ben blijer.
  • Ik voel me sterker in mijn schoenen staan.
  • Ik heb het gevoel dat ik meer aan kan.
  • Ik merk dat ik meer invloed heb op bepaalde situaties.
  • Ik merk dat ik trots ben op wat ik bereikt heb.
  • Ik ervaar meer zelfvertrouwen, omdat het eerder wel gelukt is.

 

Jouw leven wordt leuker, wanneer je je mindset verandert.

Hoe het ook kan!

In de plaats van het benoemen van wat niet werkte, niet goed genoeg was, fout ging, etc. zou ook zo kunnen zijn……, ‘ik heb heerlijk genoten buiten, ik heb fijn gewandeld, gefietst, ik heb buiten gespeeld met de kinderen, ik zag een prachtige regenboog, ik heb de kachel nauwelijks aan gehad, ik loop nog steeds in mijn herfstkleren, ik vond het heerlijk weer!

Bijzonder eigenlijk hoe wij als mensen iets afleren, wat we als baby van nature al in ons hebben. Of…leren we het niet af? Zit het nog in ons? Hoeven we het alleen maar weer te zien en in te zetten? Om daarna als een blije baby door het leven te gaan?

Wanneer we…

… Leren om het leven te nemen zoals het is, zoals de natuur altijd accepteert.

… Onze succeservaringen hoe klein ook kunnen zien.

… Onze positieve-herinneringen-spier trainen, door ons te focussen op de mooie en fijne dingen.

… Elke stap die we zetten, hoe klein ook, waarderen.

… Onze negatieve herinneringen loslaten, zoals de boom zijn blaadjes in de herfst laat gaan.

… Iedere avond als we gaan slapen, de mooiste dingen van de dag herinneren,… en we dankbaar zijn voor alles wat ons toekomt.

……..dan kunnen ook wij, ‘blije baby’s’ zijn!

Wetenschappelijk onderzoek

Amerikaanse onderzoekers melden in het wetenschappelijk tijdschrift Infant Behavior and Development over het onderzoek wat ze bij baby’s uitgevoerd hebben.

Wil je meer weten over onze TriA® coachingssessies? Of gecoacht te worden door een van onze coaches?  Vul het contactformulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op. Samen kijken we welke coach jou het beste kan begeleiden naar jouw gewenste situatie.

Wandelcoach Praktijkvoorbeelden

Natuurlijke werkvormen

Meer inspiratie

Aanmelden nieuwsbrief