Aandacht maakt alles mooier… mooi niet!

Aandacht maakt alles mooier…mooi niet!

 

Aandacht maar alles mooier, de bekende Ikea slogan, gaat echt niet altijd op. De eerste stap en een belangrijk onderdeel van de TriA® methode is ‘Aandacht’ geven. Allereerst aan de gewenste, ideale situatie en vervolgens aan de huidige.
Als de aandacht op de huidige situatie ligt, wordt het echt niet direct als ‘mooi’ ervaren. Vaak is het zelfs een fikse confrontatie. Het roept allerlei emoties op, zoals frustratie, boosheid, verdriet en alles wat er aan vast hangt.

De pijn van de huidige situatie

Het verschil tussen waar je bent en waar je zou willen zijn is dan ook ineens helderder en dat doet vaak pijn.

wanelcoaching nederland HSPVoorbeelden:

  • Je dacht dat je stressbestendig was, maar bij nader inzien blijk je te kampen met stress gerelateerde fysieke klachten. Terwijl je dacht dat je het zo goed geregeld had!
  • Je bent gefrustreerd over de stress die je voelt. Je had met jezelf afgesproken dat je het niet meer zo ver zou laten komen.
  • Je moet bij je werkgever en je collega’s aangeven dat je grens bereikt is of dat je er zelfs overheen bent gegaan. En dat is niet iets wat je gewend bent.
  • Je ziet dat je het patroon van niet goed voor jezelf zorgen van je ouders gekopieerd hebt.
  • etc.

Positieve kanten

Kortom échte aandacht op de huidige situatie maakt het helaas in eerste instantie niet altijd mooier. Wanneer je namelijk deze situatie uitgebreid geïnventariseerd en geaccepteerd hebt, zal er rust en ontspanning vrijkomen. Dat maakt alles uiteindelijk WEL mooier! Je ervaart daarmee namelijk meer ruimte om een volgende stap te zetten. Zo logisch als wat!

Ingenieus systeem

Het belemmerende gedrag wat je bij jezelf herkent heeft trouwens ook altijd positieve kanten. Het bracht bijvoorbeeld veiligheid, erbij horen of je kon door je gedrag verbinding met anderen maken. En daar aandacht aan geven maakt ook alles mooier! Dit betekent namelijk dat je systeem onbewust op een ingenieuze manier je een prettiger leven bracht. Je zult dan ook versteld staan wat je allemaal in huis hebt wanneer je aandacht geeft aan wat er in jou zit.

Hoe kunnen we helpen?

Herken je één van bovenstaande zaken en kun je wel een sterke begeleiding gebruiken om je leven (nog) mooier te maken? Mail dan naar info@peakimpact.nl  voor informatie over een TriA® coaching traject.

Wandelcoach Praktijkvoorbeelden

Natuurlijke werkvormen

Meer inspiratie

Aanmelden nieuwsbrief