Zweefcoach of niet?
Het is nog steeds heel verwonderlijk, wel gelukkig steeds minder, hoe er tegen wandelcoaching aangekeken wordt. ‘Ben jij ook zo’n zweefcoach?’ is een opmerking die soms serieus nog voorbij komt.
Een deelnemer van de opleiding beschreef eens:
‘Ik verbaas me over hoe zaken van buiten zo verrassend in je leven passen! En wat er wonderlijke dingen gebeuren als je er voor open staat. Er is dus toch meer tussen hemel en aarde!’
Wellicht zo’n uitspraak die ooit de term ‘zweefcoach’ in het leven geroepen heeft.
Toch vinden wij het eigenaardig en tegenstrijdig!
Wetenschappelijk bewezen
Vraag je namelijk een gemiddelde Nederlander om advies, wanneer je niet lekker in je vel zit (en dit is wetenschappelijk bewezen), krijg je vaak als antwoord: ‘Ga eens lekker een stuk wandelen’ of ‘haal eens wat vaker een frisse neus’. Als een coach zijn of haar praktijkruimte naar buiten verplaatst, dan is het ineens ‘zweverig’.
Het is dus nog steeds niet helemaal duidelijk wat een wandelcoach doet. Er worden allerlei wollige verhalen bij bedacht en lacherig over gedaan. En generaliseren willen we niet, maar het valt wel op, dat mannen dat vaker hebben dan vrouwen.
Waar geloof je in?
Wat we wel steeds merken, is dat de manier hoe jij als wandelcoach of coach in de natuur reageert op dit soort uitspraken, bepaalt hoe serieus je genomen wordt. Geloof jij er stiekem ook nog niet echt in? Vind je het als coach nog steeds spannend om te gaan staan voor jouw manier van coachen, dan voelen anderen dat feilloos aan. En dat is jammer!
Wandelcoaching is steeds populairder. Wij merken dat, omdat er steeds meer mensen zijn die ook echt alleen door een wandelcoach gecoacht willen worden en op zoek zijn naar een professionele wandelcoach.
Een effectieve wandelcoach tool
De afgelopen jaren hebben we wel ontdekt, dat wandelcoaching met een effectieve methode beter aanspreekt. Jezelf alleen ‘wandelcoach’ noemen komt vaak wat ‘magerder’ over, omdat heel veel mensen niet precies weten wat wandelcoaching inhoudt. Geef je er wel een specifieke benaming aan, zoals onze TriA® Coaches kunnen doen, dan kom je professioneler en sterker over.
Corrie Reijngoud ontwikkelde daarom 10 jaar geleden de TriA® methode, die direct meer aansprak bij bedrijven, organisaties en potentiële individuele klanten. Immers ga je dan geen bomen knuffelen of gewoon maar wat wandelen, maar er wordt gewerkt met een effectief stappenplan wat gemakkelijk resultaat bied!
Ongevraagd advies
Ons advies is dan ook:
- zorg dat je een sterk verhaal hebt over wat jij te bieden hebt en wat je resultaten zijn
- benoem je aanpak
- bij twijfel vanuit de klant brengt het benoemen van de vanzelfsprekende effecten van de natuur ook een positief effect
- zorg voor een professionele uitstraling en blijf jezelf scholen
- maak voor jezelf een kort maar pakkend verhaal, wellicht een metafoor, waarmee je mensen snel duidelijk maakt wat wandelcoaching brengt.
Interesse in onderbouwende informatie?
Wil je nog wat onderbouwende informatie, zodat je je verhaal nog concreter en duidelijker kunt maken? Kijk dan hier voor wandelcoach werkvormen, artikelen en onderzoeken.
Wil je meer weten over hoe je TriA® wandelcoach wordt, aansluit bij onze club van TriA® coaches en jezelf als geaccrediteerd wandelcoach kunt profileren? Volg dan het webinar Wandelcoachen als Professie. Kijk hier voor de data!