[av_textblock size=” av-medium-font-size=” av-small-font-size=” av-mini-font-size=” font_color=” color=” id=” custom_class=” av_uid=’av-k9nv9u79′ admin_preview_bg=”]
[av_hr class=’invisible’ icon_select=’yes’ icon=’ue808′ font=’entypo-fontello’ position=’center’ shadow=’no-shadow’ height=’50’ custom_border=’av-border-thin’ custom_width=’50px’ custom_margin_top=’30px’ custom_margin_bottom=’30px’ custom_border_color=” custom_icon_color=” id=” custom_class=” av_uid=’av-2r128a’ admin_preview_bg=”]
Wandelcoaching praktijkvoorbeeld: 2 stappen vooruit en 1 terug
Dit wandelcoaching praktijkvoorbeeld laat mooi zien, hoe letterlijk 2 stappen vooruit en 1 terug een negatief gevoel brengt. Dat kan anders!
Wandelcoaching praktijkvoorbeeld Paul
Met de uitspraak 2 stappen vooruit en 1 terug wordt over het algemeen bedoeld dat iets niet gemakkelijk gaat en/of heel lang duurt. Als een vanzelfsprekendheid wordt deze overtuiging door velen geleefd. Zo ook voor Paul. In de organisatie waar hij werkt is het een ingesleten slogan en elke verandering verloopt traag en vaak ook moeilijk. Zelf als leidinggevende doet hij hier volop aan mee. Tijdens een TriA® wandelcoachingssessie is hij in staat deze overtuiging om te turnen naar een veel sterker, positief werkende slogan. Een mooi wandelcoaching praktijk voorbeeld en misschien kun je het ook goed inzetten bij wandelcoaching.
Ontmoediging bij 2 stappen vooruit en 1 terug
Paul is zich inmiddels bewust van de tegenwerkende slogan en het begint hem mateloos te irriteren, maar weet niet goed hoe hij dit verandert.
Op een pad laat ik hem letterlijk met de belemmerende overtuiging van ‘2 stappen vooruit en 1 terug’ deze stappen ook zetten. De gewenste situatie is dat Paul op een lichte, gemakkelijke manier zijn team mee krijgt in de benodigde veranderingen. In de gewenste situatie vraag ik hem wat hij bij iedere afzonderlijke stap ervaart als hij in die richting gaat. Bij stap 1 antwoord hij ‘ik heb meer energie in mijn werk’ en bij stap 2 ‘dit betekent meer geduld in de gesprekken met mijn medewerkers’.
Bij de stap terug benoemd hij ‘ik voel me op een bepaalde manier ontmoedigd’.
Vervolgens krijgt Paul de volgende opdracht. ‘1 stap naar voren en even stil te staan’.
Succeservaring
Bij de volgende stap naar voren geeft hij weer de bovengenoemde positieve zaken aan die hij bij de eerste opdracht ook heeft ervaren. Het ‘even stil staan’ en een moment realiseren wat dit betekent en het succes binnenlaten brengt voor Paul een enorme eyeopener. ‘Wauw, dit is zeker een andere beleving. Het is net of alles meer binnenkomt en er mag zijn’.
Deze oefening is een eenvoudige manier om een beperkende overtuiging om te zetten. Het wordt direct lichter en positiever voor je klant. Zeker de moeite waard om ermee aan de slag te gaan.
Vragen over wandelcoaching?
Heb je vragen? Aarzel dan niet om met ons contact op te nemen. Mail of maak zelf hier een belafspraak! Wil je meer weten over onze trainingen en opleidingen? Of GRATIS kennismaken met onze manier van werken tijdens een introductieworkshop? Kijk dan op de agenda.
[/av_textblock]