TriA® Teamsessie

[av_textblock size=” av-medium-font-size=” av-small-font-size=” av-mini-font-size=” font_color=” color=” id=” custom_class=” template_class=” av_uid=’av-kaqmiel6′ sc_version=’1.0′ admin_preview_bg=”]

TriA® teamsessie

Een TriA® teamsessie is een effectief middel wanneer je echt iets wilt veranderen binnen je team. Ga het gesprek aan, bijvoorbeeld sparren tussen de sparren en onderzoek wat verborgen bleef onder de oppervlakte!

Praktijkvoorbeeld TriA® teamsessie

Acht collega’s, vier mannen en vier vrouwen. Er is een goede sfeer, maar de communicatie onderling en naar de klant kan beter, vind de teamleider. ‘Er wordt teveel naar elkaar ‘gewezen als er iets mis gaat in verkoopproces’ zegt de leidinggevende, ‘het moet echt beter worden’.

waarom kiezen ze voor mij als wandelcoachDe opdracht

Met elkaar zoeken ze een boom uit die voor hun team staat in de ideale situatie, dus als ze optimaal samenwerken en tevredenere klanten hebben. De boom wordt gekozen en dit is een snelle beslissing, in goede harmonie.

Vervolgens komt de individuele aanpak naar klanten aan de orde, want hier is nogal eens feedback op vanuit klanten. Niemand neemt echt zijn verantwoording en ze geven elkaar de schuld.

Spannend om het hier over te hebben met elkaar, want dat is nog nooit eerder ter sprake gekomen. Binnen de kortste keren vliegt de kritiek over en weer. De sfeer is om te snijden. ‘Waren we hier maar nooit aan begonnen’ zegt één van de teamleden.

Contrast tussen huidig en gewenst

De opmerkingen, kritiek en frustraties die boven komen, maakt een stuk duidelijker wat er tussen de huidige en gewenste situatie staat. Met de verhitte discussie zakken ze met het hele team ‘in de modder’.

Het toepasselijke is ook dat ze letterlijk vieze schoenen krijgen, want het gebied waar we lopen is vrij drassig. Een aantal medewerkers zijn hierover danig geïrriteerd, anderen maken zich minder druk. Het geeft heel mooi aan hoe het er in de praktijk ook aan toe gaat.

1 medewerker bekent ook ‘we lopen meestal met een grote bocht om de ‘prut’ heen en dat lost altijd van zelf op, maar blijkbaar blijft het onderhuids toch zeuren. Anders hadden we nu geen irritatie’. Mooi die zelfreflectie die vaak als vanzelf ontstaat tijdens een TriA® teamsessie, in een natuurlijk omgeving.

Schone lei

Het mooie van deze TriA® teamsessie is dat uiteindelijk van daaruit met een schone lei begonnen wordt. Vanaf dat moment worden zaken vaker uitgesproken en ze wijzen elkaar er op. 1 van de medewerkers zegt: ‘Ik ben normaal gesproken niet zo goed in het uiten van kritiek, maar ik merkte dat het nu gemakkelijker ging’.

Geweldig toch! De sfeer die eerst volgens hun zelf ‘goed’ was, wordt nog beter.

Deze teamsessie werd uitgevoerd volgens de TriA® methode en was 1 van de 6 sessies die het team volgden. Wil je meer over weten over de TriA® methode, lees hier dan meer!

[/av_textblock]

Wandelcoach Praktijkvoorbeelden

Natuurlijke werkvormen

Meer inspiratie

Aanmelden nieuwsbrief