Natuurlijk leiden | Ontwikkeltraject

Omvang

Uitgebreide intake, 4 blokken van 2 dagen, 2x coaching

Investering

€4500,- (excl. btw)

Deelnemers

6-12 deelnemers

Intervisie

Zelfstandige groepsintervisie

Optioneel

Overnachtingen en diner

ontwikkeltraject
natuurlijk leiden

Ontwikkel je leiderschap op identiteitsniveau

Tijdens de intensieve Leergang Natuurlijk Leidinggeven staan “De 3 principes van Natuurlijk Leiden” centraal. We werken met een aantal vaste universele thema’s én je persoonlijke leerdoelen. Daarnaast werk je met actuele vragen; uitdagingen rondom leiderschap die zich ‘in het wild’ aandienen in je dagelijks leven. Daarbij leer je kijken vanuit een systemisch perspectief naar je eigen rol en invloed binnen het grotere geheel.

Het traject is gebaseerd op het boek ‘Het pad van de leider’ dat is geschreven door de begeleider van dit traject en uitgegeven voor Boom Uitgevers (Amsterdam).

De 3 Principes van Natuurlijk Leiden

Wie bereid is om zichzelf werkelijk te ontmoeten kan authentiek verbinden met de ander. Waar verbinding is met de ander, ontstaat ruimte om samen de werkelijke top te bereiken.

Autonomie &
Authenticiteit

Hoe ontmoet je jezelf achter oude patronen en maskers?

Contact &
Connectie

Hoe verbind je met de ander en de wereld om je heen?

Groei &
Vooruitgang

Hoe creëer je ideale ondergrond voor groei en vooruitgang?

Herken je één of meerdere van de onderstaande punten?

Het programma

Het programma is gebaseerd op het boek ‘Het pad van de leider’ en bestaat uit de volgende zeven onderdelen: 

Start
Uitgebreide Intake
We starten het programma met een uitgebreide intake aan de hand van een vragenlijst, reflectie opdracht én een persoonlijk gesprek met je trainer (online). Tijdens het gesprek kun je een aantal leerdoelen en ontwikkelpunten voor jezelf formuleren. Zodat je goed voorbereid aan je leereis kan beginnen.
Blok 1
Autonomie & Authenticiteit
Wat jij nu wil bereiken wordt vaak onbewust aangestuurd door echo's of patronen uit jouw verleden. Als je bereid bent om achter die patronen of maskers te kijken, ontstaat werkelijke vooruitgang. Waardoor je in staat wordt om veel betere keuzes te maken; vanuit je ware zelf.
Blok 2
Verbinding & Connectie
Als jij je bewust bent van je ware zelf, is er ruimte om écht te verbinden met de ander. In het contact met die ander leren we vooral onszelf nog beter kennen. Weten wie jij bent in verhouding tot de ander betekent veel beter je plek innemen wat resulteert in bevlogen samenwerking.
Blok 3
Groei & Vooruitgang
Om vooruitgang te faciliteren heb je als leider of begeleider de taak om te investeren in vruchtbare grond, waarop potentie en ambitie tot bloei kan komen. Zo kun je dromen en resultaten ook daadwerkelijk autonoom, verbonden en in flow realiseren. Ik dit blok leer je zorg te dragen voor een ideale cultuur.
Blok 4
Integratie & Afscheid
Het vierde blok integreert het geleerde en maken we de vertaalslag naar de praktijk. Tijdens de opleiding maak je een werkstuk over jouw persoonlijke en professionele ontwikkeling. Tijdens het laatste blok staan de reflecties op die werkstukken centraal. Delen en successen vieren.
Onderdeel
Individuele begeleiding
Gedurende het traject heb je twee individuele coachsessies waarin we de voortgang van jouw leerreis en eventuele thema's die je niet in de groep kan of wil bespreken, verder uitdiepen. De coaching sessies duren een uur en kunnen zowel online als live in Amersfoort plaats vinden.
Onderdeel
Intervisiebijeenkomsten
Tussen de trainingsblokken in kom je zelfstandig met de groep bij elkaar. Tijdens deze bijeenkomsten bespreek je jouw voortgang met de andere groepsleden. Je leert van elkaar, spiegelt en houdt elkaar accountable voor de afspraken die je met jezelf maakt.

Leren en ontwikkelen in een groep

Om vooruitgang te faciliteren heb je als leider de taak om te investeren in vruchtbare grond, waarop potentie en ambitie tot bloei kan komen. We staan daarbij als leider voor een eenzame taak. Je kunt jezelf daarbij de vraag stellen: “door wie laat jij je voeden”. 

Het ontwikkelen van leiderschap gaat ook over lidmaatschap. Door wie laat jij je steunen. Tijdens deze leerreis is dat de groep. Deze reis maken we samen!

Startdata

Wil je je aanmelden via jouw werkgever? Vul dit formulier in en ontvang een factuur voor deze opleiding.

Unieke Locatie midden in de natuur: Landgoed Schovenhorst

De tweedaagse trainingsblokken beleef midden in de natuur. Centraal in Nederland. Welkom bij op Landgoed Schovenhorst, een betoverend landgoed gelegen in het hart van de prachtige Veluwe, omringd door een weelde aan natuurlijke schoonheid. Geniet van een onvergetelijk verblijf te midden van majestueuze bossen. Hier kun je even helemaal op jezelf concentreren. Vertragen in een omgeving die tot de verbeelding spreekt om na afloop weer effectief te kunnen versnellen in je dagelijkse ritme. Tijdens de blokken sturen we je regelmatig even met een collega deelnemer het bos in om te spiegelen, reflecteren of een oefening uit te voeren.

We starten de trainingsdagen om 9.30 uur en tussen de middag genieten we van een uitgebreide lunch in de naastgelegen brasserie. Om 16.30 uur sluiten we de dag af.

Lunch inbegrepen
De opleiding is geheel verzorgd met koffie/thee/water begeleid met iets lekkers en een heerlijke lunch. De keuken speelt uitstekend in op dieetwensen. 

Tip! Alles uit de training halen? Blijf overnachten
Overnachten tijdens de training zorgt gegarandeerd voor een verrijking van de trainingservaring. Het stelt je in staat om rustig alle kennis en inzichten die je tijdens de training opdoet te laten bezinken. Daarnaast biedt het de mogelijkheid om ervaringen te delen met andere deelnemers. Kijk voor meer informatie op de website van Hof Putten, Fletcher Mooi Veluwe of Bilderberg ’t Speulderbos

Trainer

Het programma staat onder begeleiding van Jeroen Offermans.
Incidenteel zal gebruik worden gemaakt van gast-trainers.

Jeroen Offermans

Senior Systemisch Coach | Trainer
Investeerder & voormalig serie-ondernemer
Verken je binnenwereld, verover de buitenwereld! 
 
Als trainer, coach en facilitator van veranderprocessen werk ik op het snijvlak van Systemisch Werk (SW), Transactionele Analyse (TA) en Neuro Linguistisch Programmeren (NLP). En kijk ik op een diepgaand niveau naar de ontwikkelings- en stagnatievraagstukken die spelen. Inter-persoonlijk en intra-persoonlijk. Met diepgaand doel ik op de diepere lagen van het onderbewuste. Op het niveau van missie, identiteit, waarden en overtuigingen. Werken met de onderstroom. Inzichtelijk krijgen welke patronen en dynamieken onbewust een rol spelen in het gedrag en daarmee het resultaat beïnvloeden. Zodat we met dat inzicht vanuit autonomie nieuwe keuzes kunnen maken.  
 
Jeroen is Internationaal gecertificeerd als NLP Trainer (ABNLP | NVNLP) en Senior Coach (accreditatie NOBCO | EMCC Global), Trainer Systemisch Werk & Transactionele Analyse en docent- en supervisor geaccrediteerde EQA coachopleiding. 
 
Hij is actief investeerder (MKB+) en voormalig serie-ondernemer; 30+ jaar ervaring met start-ups, scale-ups, missers en succesvolle exit-trajecten.

Wil je meer weten over Jeroen? Kijk dan hier.

Zeker weten of dit programma bij jou past?

Tijdens een vrijblijvend adviesgesprek kunnen we samen onderzoeken of dit programma bij jou past. We nemen graag de tijd om jouw situatie te begrijpen en je te helpen de juiste keuze te maken.

Factuur aanvragen voor onze opleidingen

Vul hieronder het formulier in om de opleiding o.b.v. facturatie te voldoen. Na de aanvraag wordt er een optie op de opleiding gegeven. Deze is pas definitief als het volledige bedrag is betaald.

Voornaam *
Achternaam *
Email *
Bedrijfsnaam *
(Financieel) Contact persoon
Adres *
Postcode *
Plaatsnaam *
Land *
Voor welk product wil je een factuur aanvragen? *
Wil je het Embedded EIA op Practitioner niveau erbij toevoegen?
Wil je extra informatie aan de factuur toevoegen? vul deze hieronder in..