Toekomstbeeld

Toekomstbeeld

‘Toekomstbeeld’ is een krachtige werkvorm die je helpt bij het begeleiden van je klant. Die zal namelijk gemakkelijker contact maken met wat hij werkelijk diep van binnen wil. Hieronder beschrijven we de werkvorm, zodat je deze kan oefenen. Zelf de impact ervaren maakt het gemakkelijker om vervolgens in te zetten bij je klant.

Droom er op los

Zoek een plek aan de rand van een veld, bos of bij een water. In ieder geval een plaats met een open en een vrij uitzicht. Ga staan waar jij prettig en stevig staat. Neem daar ruim voldoende de tijd voor. Maak dan contact met het beeld wat je in de verte ziet. Stel je voor dat dat je gewenste situatie is.

Je wenst bijvoorbeeld een goedlopende wandelcoach praktijk, meer klanten en omzet of meer vrije tijd en balans in je leven. Betrek er alles bij, alles wat je in gedachten ziet, en wat je ruikt, hoort en voelt. Hoe completer het plaatje des te beter dat het werkt. Wordt je vooral bewust van de complete ervaring. Wat voel je in je hele lijf? Fantaseer er maar op los en droom groots! Kom dan met je gedachten weer terug in het nu.

3 belangrijke stappen

Vervolgens draai je om en kijk je waar je vandaan komt. Bedenk minstens drie dingen die je gedaan c.q. overwonnen hebt om te komen, waar je nu staat. Zie ook de stappen die je gezet hebt. De positieve en wellicht ook die stappen minder succesvol waren. Het maakt niet uit. Je staat nu hier en hebt het allemaal voor elkaar gekregen. Neem hier echt de tijd voor, want vaak vergeet je wat je allemaal al gerealiseerd hebt.

Draai vervolgens weer terug en maak opnieuw contact met het toekomstbeeld wat je eerder maakte. Hoe is dat nu voor je?

Krachtige uitwerking

De meeste mensen ervaren dat het toekomstbeeld nu dichterbij is. Of zelfs voor hun gevoel al aanwezig is. Wat doet je toekomstbeeld nu met jou? Je kunt deze oefening regelmatig herhalen, het werkt heel krachtig! Je zult merken dat de volgende, benodigde stappen steeds duidelijker worden en soms als vanzelf ontstaan.

Veel plezier.

P.S. Heb je al veel ervaring als (wandel)coach, maar wil je graag de TriA®methode aan je toolbox toevoegen? Kijk dan hier voor de training TriA® voor Professionals.

 

Wandelcoach Praktijkvoorbeelden

Natuurlijke werkvormen

Meer inspiratie

Aanmelden nieuwsbrief