Samen zijn we sterker!

Samen sterker

Samen zijn we sterker!

‘Samen zijn we sterker’ is een uitspraak die Corrie Reijngoud, de oprichtster van Wandelcoaching Nederland als trainer vaak benoemde tijdens de opleidingen en trainingen. Als je haar vraagt of ze dit van het begin af aan deed, dan zegt ze: ‘Geloof me ik was in het begin ook zo’n ‘doe het zelver’, want mijn filosofie was: ‘Alleen als ik het zelf uitzoek en zelf doe, komt het goed!’

Keihard werken

Regelmatig heb ik aan het begin van mijn  ondernemerschap keihard gewerkt en lang niet bereikt wat ik had kunnen bereiken. Ik was ervan overtuigd dat ik alles kon en oh, wat ben ik vaak met mijn hoofd tegen de muur gelopen. Nou ja, niet letterlijk natuurlijk, maar ik ben wel tot de conclusie gekomen, dat het bij sommige zaken uiteindelijk toch niet lukte. Of hetgeen niet bracht wat ik me er van voorgesteld had.

Synergie

Natuurlijk, ik kon het allemaal, maar het duurde tien keer zo lang en dan was het nog niet wat ik beoogd had. Wat was het een openbaring toen ik hulp ging vragen en het ook kreeg. Toen ik samen ging werken en de kwaliteiten van mezelf met die van anderen ging bundelen. Heerlijk die synergie en de resultaten die daarmee behaald werden.

WCN community 2Nationale Wandelcoachdag

Een mooi voorbeeld van het samenwerken was jaren geleden de Nationale WandelCoachDag. In het begin, toen ze dit initiatief opstartte, deed ze alles alleen. Van de financiële administratie, het beheer van de website, de landelijke en regionale promotie tot de mailtjes beantwoorden die dagelijks binnen kwamen. Het kostte haar ontzettend veel tijd en dit alles naast de werkzaamheden in haar eigen bedrijf.

Samenwerking

De jaren daarop zocht en kreeg ze hulp en wat was dat fijn. Dit resulteerde uiteindelijk tot een sterke samenwerking tussen Willem Cammel, Will van Zoggel en haarzelf. Een prachtige, goedwerkende verdeling tussen administratie, promotie en website beheer.

Behalve de verdeling in taken ontstond er ook door de inbreng van een ieder een beter beeld over hoe we de Nationale WandelCoachDag nog meer konden neerzetten. Mensen in Nederland en België op een laagdrempelige manier laten kennismaken met wandelcoaching! En het werd een succes, want in 2021 werd voor de 10e keer de Nationale WandelCoachDag georganiseerd. Niet meer onder haar vleugels, maar door anderen die het stokje overnamen. ‘In mijn eentje had ik echt moeten stoppen en was ik zeker zo ver niet gekomen’ is haar conclusie.

Hulp vragen

Als jij ook zo’n ‘doe het zelver’ bent kijk dan eens waar je beter hulp kunt vragen. In welke situatie je verder komt wanneer je iemand, wellicht tijdelijk, naast je hebt die juist datgene doet waar jij niet zo handig in bent. Iemand die je even kunt bellen of appen om een vraag, idee of wat dan ook even voor te leggen. Je zult dan ook meer succesvolle ervaringen en resultaten gaan behalen. Dat wil jij toch ook!?

WCN community

Bij Wandelcoaching Nederland hebben we al jaren, voor de deelnemers van onze opleidingen en trainingen de WCN Community. Dat blijkt een mooie manier om contact met gelijkgestemden te vinden en te onderhouden. En bij de events elkaar te ontmoeten en uit te wisselen. We hebben gemerkt dat er behoefte is om elkaar te ontmoeten en elkaar te inspireren, helpen en om verder te groeien. WCN community

TriA® Community

Voor degenen die de Beroepsopleiding Wandelcoachen als Professie of de training TriA® voor Professionals met goed gevolg hebben afgerond en hun licentie verlengd hebben is er de TriA® Community. Hier hebben we een besloten online omgeving waar de TriA® coaches elkaar kunnen vinden voor bijvoorbeeld intervisie.

Samen zijn we altijd sterker!

Heb je nog vragen n.a.v. dit artikel? Aarzel niet om een belafspraak te maken. We sparren graag even met je.

 

Wandelcoach Praktijkvoorbeelden

Natuurlijke werkvormen

Meer inspiratie

Aanmelden nieuwsbrief