Pim…….Pam, Pet!

Pim, Pam Pet!

Pim, 29 jaar oud werkt 3 jaar bij een ICT bedrijf als software ontwikkelaar en raakt steeds meer en meer gestrest. Het werk vindt hij inhoudelijk super en haalt daar veel voldoening uit. De collega’s zijn niet de meest communicatieve, maar de sfeer is goed en de tijd die ze gezamenlijk doorbrengen geeft veel plezier. Het salaris is helemaal naar zijn zin en hij ziet nog steeds nieuwe groeimogelijkheden.

Stressfactor

De stressfactor op het werk van Pim is zijn leidinggevende. Deze was te directief en dominant. Pim is op het punt aangekomen om ander werk te zoeken. Het gevoel steeds beknot te worden grijpt hem naar de keel. Hij voelt zich een deelnemer aan het spelletje Pim, Pam Pet. Een spel waarin de spelleider een vraag stelt vanaf een kaartje, maar het antwoord altijd moet beginnen met de letter die middels de draaischijf gekozen is.

In de praktijk komt het er op neer dat de leidinggevende een vraag aan Pim stelt over een nieuwe programmeertaal, maar vervolgens niet luistert naar de visie van Pim. Sterker nog; Pim ziet aan de houding van de leidinggevende dat de vraag niet bedoeld is om een antwoord te krijgen, maar eerder om zijn eigen verhaal sterker neer te zetten. Dat is namelijk wat er dan gebeurde. De vraag werd gesteld, Pim begon zijn ideeën te delen en vervolgens kapte de leidinggevende hem af en startte zijn persoonlijk kijk op de zaak.

Meer inspiratie

Pim zag gezien de omstandigheden geen andere manier dan een coachingtraject aan te vragen en het nog een laatste kans te geven. Lees meer over hoe Pim stopt met Pim Pam Pet te spelen en zijn potentieel de ruimte te geven.

Wil jij ook stappen maken en meer energie in je leven ervaren en gecoacht worden door een van onze coaches?  Vul het contactformulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op. Samen kijken we welke coach jou het beste kan begeleiden naar jouw gewenste situatie.

Alleen kom je ver, maar samen kom je verder!

Wandelcoach Praktijkvoorbeelden

Natuurlijke werkvormen

Meer inspiratie

Aanmelden nieuwsbrief