NLP Swish werkvorm

NLP Swish werkvorm

De NLP Swish patroon techniek combineren met wandelcoaching maakt je begeleiding nog sterker. In dit artikel hebben we deze werkvorm beschreven zodat je deze in je wandelcoaching in kunt zetten.

Deze NLP Swish werkvorm is goed in te zetten te voor situaties waarin je klant een bepaald patroon of gedrag wil veranderen. Het is een manier die het veranderproces diepgaand ondersteund. Deze werkvorm kun je in elke natuurlijke omgeving inzetten.

5 stappen:

 

  1. Laat je klant een plaats uitkiezen voor wat hij graag wenst als gedrag of helpend patroon. En vervolgens ook een plek voor hoe het nu is.
  2. Nodig je klant uit zijn plaats in te nemen op de plek die hij wenst met daarbij de behorende houding. Vraag hem eventueel uit over wat hij daar ziet, hoort, ruikt en voelt. Kortom de complete ervaring en het gevoel daarbij, zodat de houding die hij aanneemt ook echt klopt. Maak eventueel een foto van het geheel, zodat het beeld later ook als aanvullende anker kan dienen.
  3. Wanneer dit beeld klopt voor je klant en voor jou ook, vraag je hem plaats te nemen op de ‘huidige’ plek. Laat hem daar vervolgens ook weer hetzelfde doen en de bijbehorende houding aannemen en alles kloppend maken. Aanvullende vragen kunnen het beeld eventueel nog duidelijker maken. NLP Swish patroon
  4. De volgende stap is, dat je hem een aantal keren laat switchen tussen beide plaatsen. Een aandachtspunt is dat je er als (wandel)coach goed op let dat de originele houdingen weer aangenomen worden. Jij als (wandel)coach bent daar de belangrijke ondersteuning in. Je kunt hem dus vragen wat hij hoort, ziet en voelt en bewust maken van de eerdere ervaring.
  5. Als laatste laat je hem je ervaring van de ‘huidige’ plaats mee nemen naar de ‘gewenste’ en hier bewust de houding en de ervaring erbij omswichen naar de gewenste. Je klanten doen dit in de meeste gevallen vrij gemakkelijk, omdat ze ervaring van de ‘gewenste’ plaats weer snel kunnen voelen.

De natuur als anker

Door deze NLP Swich werkvorm in de natuur toe te passen, gebruik je de effecten van de natuur als anker. Als je klant naderhand weer buiten en in de natuur komt, zal hij onbewust ‘getriggerd’ worden. De ervaringen van de wandelcoachsessie zullen weer in het bewustzijn komen en prikkelen om het anders te (blijven) doen. Zo dient de natuurlijke omgeving als anker, welke je er gratis bijkrijgt in wandelcoaching.

Voor jou als (wandel)coach is het de kunst om je klant op een manier te begeleiden, waardoor hij maximaal ervaart wat de beide situaties voor hem betekenen. Het contrast mag maximaal zijn, want dan komt hij in beweging. Dan zal ook deze werkvorm het meeste effect hebben. Veranderen ontstaat vooral op onbewuste niveau door het hele systeem te activeren.

Wandelcoaching Nederland en NLP

Ben je nog geen wandelcoach of wel coach maar zet je de natuur nog niet in? Onze Beroepsopleiding Wandelcoachen als professie is doorspekt met NLP. Enerzijds doordat de trainers NLP gevolgd hebben. Anderzijds omdat de oprichter van Wandelcoaching Nederland ook als NLP Master Coach begon en de NLP basis verweefde met wandelcoaching.

Wil je meer informatie over onze opleiding wandelcoaching? Maak gerust een belafspraak en we staan je graag te woord.

 

 

 

Wandelcoach Praktijkvoorbeelden

Natuurlijke werkvormen

Meer inspiratie

Aanmelden nieuwsbrief