Ik kan je niet missen op de werkvloer

opleidingsbudget wandelcoaching

Ik kan je niet missen op de werkvloer

Scholing kan bijdragen aan meer zingeving en plezier in je functie. Dat niet alleen, maar het brengt vaak ook meer mogelijkheden om langer in hetzelfde bedrijf te blijven werken. En de ontwikkelde vaardigheden en kennis hebben een meerwaarde voor de organisatie.

Wij horen regelmatig dat mensen geen opleiding of training mogen volgen, omdat ze simpelweg niet de ruimte en tijd krijgen. ‘Ik kan je niet missen op de werkvloer’ is dan vaak de opmerking vanuit leidinggevende of manager. Zeker in deze tijd van gebrek aan goed personeel is dit een logische reactie van je werkgever. Toch zijn er andere mogelijkheden.

Tijd voor tijd

Wanneer je een opleiding of training wilt volgen om jezelf persoonlijk- en professioneel te ontwikkelen, bedenk dan dat je ook altijd kunt voorstellen om het in je eigen tijd te doen. Vrije dagen opnemen kan een optie zijn, om je werkgever over te halen de kosten voor de opleiding wel te vergoeden. Of op andere dagen langer te werken. Wees dus creatief en denk mee wanneer je ergens voor wilt gaan.

Een werkgever is altijd blij mee een gemotiveerde medewerker. Zorg er wel voor dat je ook goed onderbouwd wat de meerwaarde van de opleiding of training is. Voor jou en de organisatie.

Wil je een goede onderbouwing om je werkgever de kosten voor de opleiding te vergoeden? En heb je nog wat hulp hier bij nodig? Maak dan een belafspraak en we helpen je graag een stukje vooruit.

 

Wandelcoach Praktijkvoorbeelden

Natuurlijke werkvormen

Meer inspiratie

Aanmelden nieuwsbrief