HUH, WAT …WANDELCOACHING?

wandelcoaching nederland

Huh wat….? Wandelcoaching?

Huh, wat wandelcoaching was vaak de eerste reactie die wij van mensen kregen, wanneer we vertelden over dat wij buiten, met name in een natuurlijke omgeving, coachen. Gelukkig dat mensen nu anders beginnen te reageren, want dat betekent dat wandelcoaching in het algemeen meer bekend begint te raken.

De tweede reactie na een korte was en is meestal: “oh, dat is gewoon het coachen van mensen buiten.” Inderdaad het is coachen en het is buiten, maar dan gaan we wel voorbij aan de waardevolle en effectieve aanvullingen van het op die manier doen.

Wat is wandelcoaching? Het is nog niet voor iedereen duidelijk wat wandelcoaching inhoudt en daarom hier nog maar eens een voorbeeld:

Een cliënt, een man van 57 jaar, die totaal niet gewend was zijn gevoel te uiten, en al een traject binnen had gevolgd bij een andere coach, begon buiten te praten als brugman. Natuurlijk, als je naast elkaar loopt, hoef je elkaar niet aan te kijken en praat je sowieso gemakkelijker. Maar ook de letterlijke ervaring van niet durven kiezen, op een kruispunt, was een mooie bewustwording, die hem danig raakte.

Natuurlijk en logisch

Het is ook zo logisch als wat. Als je loopt komt namelijk je hele lichaam c.q. je hele innerlijke systeem in actie en kom je letterlijk in ‘beweging’. Ook gaan de ‘denkers’ heel gemakkelijk naar hun gevoel. En dat is mooi, waar daar zit vaak de oplossing. Alle zintuigen worden gestimuleerd, waardoor op verschillende manieren bewustwording ontstaat. De natuurlijke symbolen en metaforen brengen inzicht en ondersteunen de woorden die de coach gebruikt. Heel vaak is zo’n natuurlijk beeld veel meer zeggend en zo betekenisvol, dat woorden niet meer nodig zijn.

Vanzelfsprekend ontspannend

Dat de natuur ook heel ontspannend werkt bleek bij een jonge vrouw van 22 jaar. Haar leven stond op z’n kop door een reeks van traumatische ervaringen. Zij wilde graag weer rust in haar leven. De rust die ze voelde bij het maken van de verbinding met het vrije uitzicht, de horizon, liet haar beseffen dat zij lang niet goed voor zichzelf gezorgd had.

Werken als wandelcoach voelt dan ook heel natuurlijk en relaxt. En eigenlijk kunnen we het geen werken meer noemen. In de buitenlucht ‘ons ding doen’ is puur genieten!

Informatie?

Wanneer jij ook meer wilt weten over wandelcoaching, kijk dan ook een hier! Daar vind je dé opleiding op dit gebied in Nederland. Ook bieden wij gratis workshops aan zodat je vrijblijvend kennis kunt maken met deze duurzame en natuurlijke vorm van coachen.

Wandelcoach Praktijkvoorbeelden

Natuurlijke werkvormen

Meer inspiratie

Aanmelden nieuwsbrief