Rachel worstelt al een tijdje met de vraag: “Wat doe ik het liefst in mijn bedrijf?” Ze heeft al een aantal jaren een praktijk als energetisch therapeut en daarnaast een training NLP Practioner gevolgd. Bij haar komen cliënten met fysieke en mentale klachten. Steeds vaker merkt ze dat deze cliënten geen verantwoording nemen. Ze komen even bijtanken om vervolgens weer in hun oude gedrag terug te stappen. Er verandert uiteindelijk niets, behalve dat ze met een bepaalde frequentie bij haar blijven komen. Haar bedrijf loopt niet echt meer en het staat Rachel steeds meer tegen om het op deze manier te doen. Het liefst wil ze iets doen waar ze meer energie van krijgt. Rachel wordt het meest blij van: creatief en buiten bezig zijn, mensen motiveren en in de tuin rommelen. “Wat nu?” is haar vraag. Hoe an ze één en ander gaan combineren en uitwerken?

De stappen van de TriA® Methode geven haar de inzichten waardoor het plaatje voor haar helder wordt.

De TriA® Move

Stap 1: 

(Aandacht gewenst): Ze wil graag haar energetisch werk combineren met een vorm van coaching waarbij haar cliënten hun gedrag zowel gaan aanpakken als veranderen.  Ze wil twee en halve dag per week aan coaching besteden, met maximaal 4 klanten per dag. En daarnaast een dag administratie, PR en ontwikkeling.

Tijdens een wandeling ziet Rachel een ven, dat haar aandacht trekt. Als ze aan de kant van het ven staat en over het water kijkt ziet ze jonge groene boompjes met daar tussen heel veel ruimte. Nadat ze zich verbonden heeft met dit beeld, krijgt ze een gevoel van ruimte en vrijheid.

(Aandacht huidige situatie) In de huidige situatie is ze vaak moe, geïrriteerd en gefrustreerd. Ze heeft het gevoel dat ze ‘vast’ zit. De lol in haar werk is ver te zoeken en ze verliest zichzelf in andere zaken in haar leven. Hierdoor is de focus voor haar bedrijf ver te zoeken. Al met al niet iets waar ze blij van wordt.

Ze word zich ook bewust van een aantal ‘saboteurs’, onderliggende zaken, zoals het niet waard zijn, denken het niet te kunnen en niet gaan staan voor wat ze werkelijk wil.

Het beeld wat hier voor haar precies bij past, is de greppel langs de bosrand, vol met modder en begroeid met struikjes. Een plek waar ze letterlijk vast staat en geen vrije doorgang heeft.

Stap 2: 

(Acceptatie gewenst en huidige situatie): Door meer verbinding te maken met de gewenste situatie en deze te accepteren, kan ze wanneer ze zich dit voorstelt een gevoel van blijheid, rust en ruimte ervaren. Bij de acceptatie van de huidige situatie ontmoet ze vooral haar verdriet en frustratie over de genoemde ‘saboteurs’.

Stap 3:

(Actie) De eerstvolgende stap waar ze voor kiest is om een TriA® wandelcoach in de arm te nemen om vooral te onderzoeken, wat de (on)bewuste hindernissen, die haar in de weg staan voor haar betekenen en hoe ze deze kan omdraaien naar een positieve houding.

Met het doorlopen van de TriA® methode ziet ze weer meer wat ze werkelijk wil. Haar belemmerende patronen worden duidelijker en ze weet dat ze deze wil doorbreken. Ze ambieert een succesvolle praktijk, waar ze blij en energiek van wordt!