De wet van leven en dood!

In de natuur is een belangrijke wet van toepassing, namelijk als je niet groeit ga je dood. Als professional kun je zeker dezelfde regel hanteren. Als je niet groeit ga je of zelf ‘dood’ of je bedrijf. Je loopt bijvoorbeeld vast in waar je mee bezig bent, verliest interesse of je gaat een pad op waar je eigenlijk niet wilt zijn. De gevolgen kunnen dan funest zijn voor jezelf en je bedrijf. In de natuur is heel goed geregeld hoe er samen gewerkt wordt. Het één kan niet zonder het ander en de natuurlijke samenhang zorgt voor een aanvulling en een evenwichtig geheel. En zo….is er groei en bloei voor een ieder afzonderlijk.

Groei en bloei voor professionals!

Hoe zorgen wij er nu voor dat we de natuurlijke wetten respecteren? Hoe komen wij tot ons recht en werken we optimaal samen? Heel simpel: ‘Gebruik elkaar!’ Gebruik elkaar als ‘opstapje’, ‘spiegel’, sparringpartner en collega! Ga met elkaar in gesprek en deel je vragen, ideeën en uitdagingen. Zo simpel, relaxed en inspirerend is dat! We hebben elkaar nodig en mogen elkaar gebruiken om te groeien en te bloeien. Die ander helpt ons om alles eruit te halen wat er voor ons in zit. Wat is er nu mooier dan dat!

Praktijkvoorbeeld Corrie:

Jaren geleden werd er via de bedrijfsarts een specialist uit het ziekenhuis naar me verwezen. De man zat dicht tegen een burn-out aan en liep zichzelf letterlijk voorbij. Dat concludeerde we samen toen ik hem de vraag stelde: ‘Loop je ook altijd zo hard over de gangen en zalen in het ziekenhuis?

Op zich liep het gesprek goed, maar ik bemerkte dat ik niet bij de kern kwam. Voor mij een reden om naar mijn coach te gaan en supervisie te krijgen. Een flinke overtuiging blokkeerde mijn natuurlijke manier van coachen. Ik dacht namelijk: ‘Hoe kan ik deze hoog opgeleide meneer verder helpen?’ Resultaat voor de wandelcoach: Ik maakte mezelf kleiner en werd onzeker. Na die supervisiesessie, liepen de gesprekken als een trein en kwam hij meer en meer bij zijn gevoel. Resultaat voor de klant: Duidelijk inzicht en concrete acties om meer in de rust en de balans te blijven op de werkvloer.

Zo kunnen we dus onze klanten als reflectie gebruiken om te groeien.!

Intervisie, supervisie en netwerken!

Laat als coach, therapeut of hulpverlener, die andere professional eens ‘meekijken’ naar jouw manier van werken. Leer die andere collega kennen en kijk wat je voor elkaar kunt betekenen. Je kunt dit 1 op 1 doen of eens meedoen met een tweedaagse training waarin je afwisselend klant en coach bent en op deze manier jezelf ontwikkelt en groeit.

Wil je meer weten of een keertje meedoen, kijk dan op onze agenda voor de verschillende mogelijkheden!