GPS goed ingesteld?

GPS goed afgesteld wandelcoaching nederland

[av_textblock size=” av-medium-font-size=” av-small-font-size=” av-mini-font-size=” font_color=” color=” id=” custom_class=” template_class=” av_uid=’av-kaxz0i47′ sc_version=’1.0′ admin_preview_bg=”]

GPS goed ingesteld?

Met een GPS kun je via de satelliet je plaats op aarde bepalen. Een bekend systeem is de vertrouwde Tom Tom. Heel handig in je auto, mits je luistert naar zo’n behulpzame vrouw of man, die jouw stap voor stap de weg wijst. Zelf ben ik eigenlijk niet volgzaam genoeg, want ik wijk graag af van wat de welwillende stem mij adviseert. Ik deel een ervaring met je.

Eigenwijs!

Een aantal jaren geleden vertrok ik met twee dochters naar Italië. Van Eindhoven over de grote weg, dwars door Duitsland en Zwitserland. Misschien ken je deze weg ook wel. Van voorgaande jaren herinnerde ik me dat het één rechte, lange weg was. Van Eindhoven tot Milaan kon je op dezelfde snelweg blijven. De Tom Tom echter, had andere plannen en stuurde ons op een gegeven moment van die grote weg af. Wellicht was het toen toch handiger geweest als ik dat advies had gevolgd. Eigenwijs zoals ik ben, begon ik tot ergernis van mijn kinderen, de berekende route van de Tom Tom te negeren. Ik zal niet verder beschrijven waar we toen allemaal terecht kwamen. Het waren zeker niet de meest begaanbare en doorgaande wegen.

gps goed afgesteld tomtom wandelcoaching nederlandPersoonlijke Tom Tom.

Een mooie vergelijking met ons leven. Wij hebben namelijk allemaal onze persoonlijke Tom Tom; onze intuïtie! Die intuïtie, wanneer we ernaar luisteren, leidt die ons perfect naar de plaats waar we diep van binnen willen zijn. Je kent ze wel; die ingevingen die zomaar omhoog komen uit het niets en je verrassen.
Bijvoorbeeld: Je denkt aan iemand en hebt de behoefte om te bellen. Dan blijkt, dat deze persoon toevallig hulp nodig heeft.
Of: Je koopt in een opwelling een krant die je anders nooit zou kopen en ziet daarin een vacature voor een geweldig baan, die je ambieert.
Je hebt sterk de neiging om een andere route te rijden en ziet ineens je droomhuis te koop staan. Dat zijn seintjes vanuit je intuïtie, je persoonlijke Tom Tom.

Tom Tom wel of niet volgen

Deze navigatie hebben we altijd bij ons, maar helaas gebruiken we deze over het algemeen  te weinig. Het gevolg is regelmatig, dat er stappen gezet worden, die je verder van jezelf brengen dan je wenst. Onnodig, want als je goed afgestemd bent op je intuïtie en daar naar luistert, weet je dat je goed zit en uiteindelijk uitkomt bij waar je wil zijn. Ik zeg bewust uiteindelijk, want wat we vaak doen is een ingeving, middels onze intuïtie, weg redeneren. We weten dan waarom het beter, slimmer is om toch een andere kant op te gaan. Zoals ik besloot niet de Tom Tom te volgen, maar mijn beredeneerde weg te kiezen. Graag nemen we de weg die we kennen en veilig lijkt. Vanuit oude waarden, normen en overtuigingen kan het spannend zijn om je intuïtie te volgen en de volgende stap te zetten. Het kan dan ook een gevoel van onrust oproepen, waardoor je het toch liever bij het oude houdt. Intuïtie hebben we allemaal in meer of mindere mate. Erop vertrouwen is de volgende stap.

Updaten

Op je intuïtie, je ingebouwde GPS, vertrouwen helpt je om met meer gemak door het leven te gaan. Het helpt je ook meer uit je werk te halen en zeker effectiever mensen te kunnen begeleiden wanneer dit je werk is. Waarom moeilijk doen als het gemakkelijk kan? Blijf dus oefenen en gevolg geven aan jouw persoonlijke GPS. Het is net als met een spier, oefenen en deze wordt sterker. Zet je intuïtie in om meer uit je leven te halen en vergeet vooral niet jouw navigatie te updaten!

Mocht je graag je intuïtie met behulp van anderen willen updaten, kijk dan eens bij onze trainingen. In deze training leer je met je persoonlijke leervragen beter bij je persoonlijke Tom Tom te komen en er ook meer na te luisteren. Wil je nog wat meer informatie over deze training en/of weten of deze ook voor jou een goede stap zou zijn? Maak dan hier een belafspraak.
[/av_textblock]

Wandelcoach Praktijkvoorbeelden

Natuurlijke werkvormen

Meer inspiratie

Aanmelden nieuwsbrief