EÉN VLIEGENDE VOGEL!

EÉN VLIEGENDE VOGEL!

Uit eigen ervaring weten we dat je beter ‘Eén goed vliegende vogel op het netvlies kunt hebben dan tien die maar wat rondfladderen.
De ‘goed vliegende vogel’ dient hierbij dan als metafoor voor een idee, een plan, een nieuwe uitdaging.

101 ideeën

In de opleiding zien we regelmatig dat startende wandelcoaches in het begin wel 101 ideeën kunnen hebben. Een grote wolk van ‘fladderende vogels’ en helaas blijft het vaak daarbij en verder gebeurd er niet zoveel. Soms zet iemand wel een stap, ontwikkelt de perfecte workshop, post bijvoorbeeld iets op Social Media. Vervolgens wacht men of iemand het gezien heeft en er ook gebruik van wil maken. Nee, dus!

Plan van aanpak

Ben jij ook iemand die 101 creatieve ideeën heeft? En wil je wel een goedlopende praktijk opzetten?

En hoe pak jij het aan?

Ons advies:

Pak er 1 uit die het beste bij je past en werk dit helemaal uit.

 • Bepaal je doelgroep.
 • Bepaal je product, je prijs en ga ervoor staan. Laat iemand met je meekijken en er een paar kritische vragen over stellen.
 • Stem daar je PR uitingen op af. Zorg ervoor dat je die PR activiteiten kiest die echt bij je passen en waar je energie uithaalt. En maak een plan voor minimaal 3 maanden.
 • Zorg ervoor dat er een plaats is op je website waar ze direct terecht kunnen om het product te kopen en dat het betaalproces soepel verloopt.
 • Vertel het tegen iedereen die je tegenkomt.
 • Stel een doel en houd focus! Wat wil je aan het eind van het jaar, over 3 maanden of 5 jaar bereikt hebben.
 • Heb vooral geduld, want klanten moeten aan je wennen. En volgens de deskundigen, hebben ze minstens 7 keer nodig om iets te zien of te horen. En dan ook nog, ze moeten je product echt nodig hebben.
 • Geef dus niet te snel op, wanneer je zelf overtuigd bent van je product en de meerwaarde voor mensen die jij vooruit wilt helpen, dan is doorzetten een belangrijke factor.
 • Motivatie en discipline zijn belangrijk aspecten om een goedlopende wandelcoachpraktijk op te zetten. Ook als je naast het opzetten van je praktijk nog een baan hebt, omdat er brood op de plank moet komen. Plan dus op vaste tijden ruimte in om aan je bedrijf te werken. Je zult zien dat er iets groeit.
 • Vraag naar de ervaring van je klanten, zo stel je eventueel bij en ontwikkel je verder wanneer het product niet helemaal aansluit, want dat kan. Dit betekent niet dat het hele product niet goed is.
 • Vier je successen. 1 klant of je eerste klant zijn al mooie ervaringen. Ze vieren maakt dat je in de positieve flow blijft!

Geniet dus vooral van het proces!

Het is dus beter genieten van ‘1 goed vliegende vogel’ dan dat er 10 rond fladderen.

Succes en veel plezier!

P.S. Krijg jij je wandelcoachpraktijk niet echt goed van de grond? Maak hier dan een afspraak voor een Supervisie gesprek van 1 uur, speciaal afgestemd op jouw ondernemersvraag. Je zult zeker weten een grote stap vooruit zetten.

Wandelcoach Praktijkvoorbeelden

Natuurlijke werkvormen

Meer inspiratie

Aanmelden nieuwsbrief