Een, twee in de maat!

wandelcoaching nederland

Wandelen zorgt voor verbinding tussen mensen

Een, twee in de maat….! Zo simpel is het!

Wist je dat wanneer je naast elkaar loopt er al vanzelf meer verbinding tussen mensen komt?
De universiteit van Utrecht en Eindhoven werkten samen aan een onderzoek naar dit fenomeen. Ze kwamen tot de conclusie dat wanneer je naast elkaar wandelt en in gesprek bent, je gemakkelijk over gaat naar hetzelfde tempo. Dit brengt rust en evenwicht en geeft een gevoel van saamhorigheid.
Dé perfecte basis om gelijkwaardigheid te ervaren en efficiënt te communiceren. Ook het feit dat je elkaar niet direct hoeft aan te kijken, maakt dat lastige onderwerpen eerder bespreekbaar worden. Probeer het eens uit!

Wandelend werken

Al wandelend in gesprek gaan, laat een frisse wind door de organisatie waaien. De ideale manier om samenwerking te bevorderen! ‘Wandelend werken’ zou veel vaker gedaan moeten worden. Medewerkers achter de computer weghalen en hun hoofd leeg laten maken bevordert de concentratie. En…wanneer je al wandelend acties afspreekt werkt dit efficiënter, dan dat je dit zittend doet. Naar buiten dus en de pas erin!  Voor alle vormen van overleg is de natuur een geschikte vergaderlocatie. Functionering- en evaluatiegesprekken en/of het werkoverleg zijn al wandelend in de buitenlucht effectiever.

Wanneer je naar buiten gaat met medewerkers, bevorder je bovendien tegelijkertijd de fysieke beweging. In een tijd waar gezond werken en leven hoog in het vaandel staan, is deze manier van werken verfrissend en gezondheidsbevorderend. Twee vliegen in één klap dus!

Wil je meer weten over deze manier van werken? Mail of maak een belafspraak.

 

Wandelcoach Praktijkvoorbeelden

Natuurlijke werkvormen

Meer inspiratie

Aanmelden nieuwsbrief