Reflectietool!

wandelcoaching nederland

[av_textblock size=” av-medium-font-size=” av-small-font-size=” av-mini-font-size=” font_color=” color=” id=” custom_class=” av_uid=’av-kaxnb0ik’ admin_preview_bg=”]

Droomplek

Je droomplek creëren brengt je veel dichter bij wat je werkelijk wilt. Het voorkomt dat je je gaat verzanden in de dagelijkse dingen, maar dat je recht op je doel af blijft gaan.
Belangrijker nog………dat je echt gaat realiseren wat jij wilt!

Ik heb zo’n reflectie plek voor mezelf gemaakt en als ik op die plek een tijdje rondhang, maakt dat dat ik weer weet wat ik werkelijk wil. Daarmee gaan de stappen die ik zet de goede kant op en dat geeft een rustig gevoel. Mijn doel is weer helder en tegelijkertijd de benodigde stappen.

Reflectie tool

Het is altijd goed om als coach zelf te ervaren hoe een oefening werkt. Prik een moment. Neem pen en papier mee en ervaar de onderstaande werkvorm zelf.

Deel 1:

droomplek reflectie toolZoek een plaats in de natuur of in je tuin die jou aanspreekt. Het maakt niet uit waar en hoe het eruit ziet, als het maar goed voelt. Bepaal je plaats in die uitgekozen ‘ruimte’ en ga staan, zitten of liggen. Zorg ervoor dat het voor jou prettig is en dat je een pen en een boekje of stuk papier bij je hebt. Vervolgens stel je jezelf voor dat je al aan het doen bent, wat je het liefste doet. Stel het uitgebreid voor, houd je absoluut niet in en laat je niet beperken. Droom groot!

Bedenk wat jouw ideaal is en doe of je al in die situatie zit. Ervaar wat het met je doet. Wellicht voel je je rustig en ervaar je heel veel ruimte. Ben je tevreden en heel blij. Of enthousiast en dolgelukkig. Benoem voor jezelf wat deze ervaring allemaal met zich meebrengt. Geef het de woorden die voor jou de betekenis weergeven. Schrijf ze op, zodat je ze later kunt terug lezen.

Deel 2:

Wanneer je in het dagelijkse leven druk bent met van alles en nog en het even niet meer weet:
Pak je aantekeningen die je maakte op je ‘droomplek’ erbij en ga terug naar jouw plek. Lees daar jezelf hardop voor wat je opgeschreven hebt. Laat weer eens goed binnenkomen wat je droom is. Voel wat het met je doet. Je merkt dat door dit te doen, je heel gemakkelijk de draad weer oppakt en je je snel weer in je droom waant. Zo kom je een mooie manier weer terug op wat je werkelijk wilt en welke stappen daarbij horen.

Heel veel droomplezier!
[/av_textblock]

Wandelcoach Praktijkvoorbeelden

Natuurlijke werkvormen

Meer inspiratie

Aanmelden nieuwsbrief