Droom, droom groot!

Droom, droom groot. In de TriA® methode zit in de 1e stap het ‘groot dromen’. Als je groot droomt, dan komt er uiteindelijk meer van terecht dan dat je klein droomt of helemaal niet. En dat is voor velen niet gemakkelijk. Cultuur, religie en ongeschreven wetten vanuit gemeenschapsleven leggen het dromen nogal eens aan banden.

Als (wandel)coach is het dan belangrijk dat jij het wel kunt. Want jij bent de spiegel voor je klant. Met jouw houding en energie neem je je klant mee in de staat van dromen. Zo groot te dromen dat je klant echt alles uit de kast trekt om zijn ideale situatie te visualiseren. In deze stap komen ook al vaak de belemmerende overtuiging naar boven. ‘Wie ben ik, dat ik dit mag willen’ of ‘dat gaat toch nooit lukken’ zijn vaak opmerkingen die tijdens de ‘droomfase’ al opkomen.

Herken je dit als (wandel)coach? En wat doe je dan? Wanneer je klant niet weet waar hij naar op weg is, komt hij minder in actie! Het contrast is dan te klein om vooruit te gaan.

Je maakt het voor je zelf ook gemakkelijker om de klant in de staat van dromen en zijn ideale, gewenste situatie te houden, door zelf tegelijkertijd mee te dromen. Niet in je eigen dromen meegaan, maar voorstellen dat je voor jouw klant mee droomt. Je aandacht blijf daarmee gefocust op wat je wilt, n.l. dat je klant zijn droom duidelijk krijgt. Een fantastische en heerlijk beeld, wat heel duidelijk maakt waar hij WEL naar toe wil.

Desmond Tutu met zijn 81 jaar aan ervaring, geeft in een aflevering van College Tour, een heel mooi advies aan jonge mensen. Blijf  dromen om de wereld mooier te maken. ‘Droom, droom, droom’ zegt hij en laat je niet beïnvloeden door wat ouderen zeggen.

Hoe is het voor jou? Kun je nog heerlijk dromen? Over alles wat je wel wilt?

N.B. Let wel, dromen zonder acties zijn als zeepbellen.

Meer lezen over de TriA® methode. Lees dan hier…

Wandelcoach Praktijkvoorbeelden

Natuurlijke werkvormen

Meer inspiratie

Aanmelden nieuwsbrief