Bomen knuffelen? Gek?

Bomen knuffelen

[av_textblock size=” av-medium-font-size=” av-small-font-size=” av-mini-font-size=” font_color=” color=” id=” custom_class=” template_class=” av_uid=’av-kaqwrtdx’ sc_version=’1.0′ admin_preview_bg=”]

Bomen knuffelen?

‘Ga je dan bomen knuffelen?’ is vaak een reactie  als ik vertel dat ik mijn cliënten in de natuur coach. Dit is dus het beeld wat veel mensen hebben als je je praktijkruimte in de natuur hebt. Natuurlijk zou je een boom kunnen knuffelen, want dit kan heel rustgevend zijn, maar meestal gebeurt dit niet in ons vak.

Ben je gek als je een boom knuffelt?

bomen knuffelen2Trouwens waarom zou je gek zijn als je een boom knuffelt? De lading die daar opgelegd wordt is niet terecht. Wanneer je een sigaret rookt om rustig te worden wordt je hooguit uitgemaakt voor een ‘ongezond iemand’.
Ga je naar buiten om rustig te worden en wellicht tegen een boom te staan, zou je ineens ‘gek’ zijn!? Wie bepaalt dit?

Oordelen

Volgens mij komen de oordelen over het contact met de natuur, vanuit het ‘onbekend is onbemind’ principe. Mijn drive is dan ook om dat ‘onbeminde’ er zeker af te halen en mensen te laten ervaren wat juist de voordelen van de natuur zijn. Niks zweverigs maar ‘twee voeten op de grond’ principe! Als coach of therapeut kun je buiten veel gemakkelijker je cliënt meenemen in het veranderproces. De natuur is een krachtige partner in coaching en therapie en krijg je gratis en voor niets aangeboden!

E-boek ‘Coachen in de natuur’

In mijn E-boek ‘Coachen in de natuur’ schrijf ik over de meerwaarde, die de natuur op coaching gebied brengt.  Er zijn veel positieve effecten merkbaar wanneer je je cliënt mee naar buiten neemt, en die ………zijn lang niet gek!! Wil je meer lezen over de voordelen van coachen in de natuur download dan hier het gratis E-boek! Tip: Neem je cliënt eens mee naar buiten en ervaar zelf de positieve effecten van de natuur!

Bekijk onze trainingen!
[/av_textblock]

Wandelcoach Praktijkvoorbeelden

Natuurlijke werkvormen

Meer inspiratie

Aanmelden nieuwsbrief