Acceptatie, natuurlijk!

acceptatie zo natuurlijk wandelcoaching nederland

[av_textblock size=” av-medium-font-size=” av-small-font-size=” av-mini-font-size=” font_color=” color=” id=” custom_class=” av_uid=’av-kaxv5thz’ admin_preview_bg=”]

Acceptatie is zo natuurlijk

In mijn werk als wandelcoach en trainer neem ik mensen mee naar buiten, de natuur in. De natuur is in mijn beleving het mooiste voorbeeld van volledige acceptatie.
Alles is helemaal oké in de natuur. Niemand vind het raar, dat sommige takken afgebroken zijn aan een boom of dat een stam zich halverwege vertakt in drie nieuwe stammen. De boom is er niet anders of minder om. Die boom IS gewoon zo.

Aan de takken trekken?

acceptatie natuurlijk wandelcoaching nederlandDe vogels leggen geen eieren in de herfst en we trekken niet aan de takken om de boom te laten groeien. De enige keer dat mensen die al wat dichter bij de natuur staan vanwege hun werk of hobby, bijna van hun apropos raken van de natuur, is wanneer er een dier in ons land verschijnt dat er normaal gesproken niet voorkomt.
Zoals de wolf, die ineens op vakantie kwam of een bijzondere vogel die gespot werd en waar alle vogelliefhebbers met hun camera op af gingen. Maar eigenlijk neemt iedereen normaal gesproken de natuur zoals deze is. Zouden we zeker meer kunnen doen!

Wonderen uit de natuur

Door de jaren heen heb ik de natuur als mijn persoonlijke begeleider mogen hebben in het groeien naar een natuurlijk leven. Ik heb me verwonderd over de vanzelfsprekendheid die we daar kunnen ervaren. Zo ook over de onverwachte ‘wonderen’ wanneer je dicht bij jezelf in de natuur rondloopt. De rust ontspanning die ik mocht beleven was overweldigend en ervaar ik zelden op een andere plaats dan in de natuur.

Alles ok!

Het gevoel van een leeg hoofd, de ruimte, de vrijheid en dat alles precies goed is zoals het is, brachten me dichter bij mezelf waardoor ik andere keuzes ging maken. Ik wil jou ook van harte uitnodigen ook eens wat vaker in de natuur te gaan rondsjouwen en je laten besmetten met deze natuurlijke acceptatie. Het helpt je enorm om dicht bij jezelf te zijn en precies te doen wat bij jou hoort. Alles helemaal ok! Probeer het ook eens uit met je klanten, als je dit nog niet deed. Ik weet zeker dat ook jij verbaast zult zijn over wat er zomaar onverwachts kan gebeuren en een extra dimensie aan je coaching geeft.

Veel acceptatie plezier!

Meer lezen over dit thema?
Aandacht, acceptatie en actie! De TriA® methode voor professionele begeleiding bij persoonlijke ontwikkeling.
[/av_textblock]

Wandelcoach Praktijkvoorbeelden

Natuurlijke werkvormen

Meer inspiratie

Aanmelden nieuwsbrief