Aafje, dromen en zeepbellen!

Dromen over haar gewenste situatie kan Aafje wel. Fantastische mooie dromen. En vraag je om er nog meer over te vertellen, dan komt er zo weer van alles bij.

Groot dromen hoor bij de 1e stap van de TriA® methode.  Een effectieve wandelcoach aanpak. Behalve aandacht voor de gewenste en de huidige situatie en acceptatie van beiden is er een belangrijke 3e stap. En dat is de actie! De 1e en de 2e stap kunnen niet zonder de 3e. Je kunt dromen wat je wilt, maar dromen zonder concrete stappen wordt er niets gerealiseerd.

Je kunt een stap zetten en nergens komen. En je kunt groot dromen, en toch niets realiseren. Zo is het ook voor Aafje. Na de 1e sessie blijkt dat zij weer een compleet nieuwe droom heeft. De kleine actie die zij zelf beschreven heeft aan het eind van de 1e sessie is niet uitgevoerd.

Bij doorvragen blijkt dat het zo haar hele leven al gaat. Al snel ligt de frustratie aan de oppervlakte, want ja, er komt al heel lang niets van haar dromen terecht. Terwijl ze in haar gedachten altijd een prachtige uitkomst hebben.

In de 2e wandelcoach sessie ligt de nadruk op de acties en waarom tot dan toe de stappen niet gezet zijn. Een wandeling op een zelf gekozen pad, tussen de bomen laat zien wat Aafje in haar dagelijkse leven ook doet. Telkens stopt ze kijkt letterlijk om naar wat niet lukte. De emoties zitten hoog.

Faalangst blijkt het grootste struikelblok te zijn. Als Aafje stappen zet, kan het mis gaan en kan ze zichzelf afwijzen of door anderen afgekeurd worden.

Het dromen geeft tijdelijk een goed gevoel, maar als ze niet uitkomen is ze verdrietig en gefrustreerd. Aafjes dromen waren in feite als zeepbellen. Uiteindelijk spatten ze uit elkaar.

Het goede nieuws is dat Aafje haar teleurstelling, frustratie en verdriet los laat en daadwerkelijk een stap zet. Weliswaar met een hele andere droom op het netvlies. Dat maakt niet uit. Ze zit nu op de goede weg en voelt zich een stuk gemotiveerder en positiever.

Wil jij ook de natuur meer leren inzetten bij het begeleiden van faalangst of andere belemmerende factoren? Kijk op de agenda voor ons aanbod. We hebben regelmatig 2 daagse trainingen om je toolkit aan te vullen.

 

Wandelcoach Praktijkvoorbeelden

Natuurlijke werkvormen

Meer inspiratie

Aanmelden nieuwsbrief