5 excuses om NIET buiten te trainen!
Buiten trainen is de perfecte omgeving om je deelnemers écht te motiveren en in beweging te krijgen. De excuses die hieronder beschreven worden zijn allemaal heel reëel, maar zijn ook om te buigen. Ombuigen en andere oplossingen verzinnen. Het zo maken dat je toch geheel of gedeeltelijk je groep mee naar buiten kunt nemen. Onder elk excuus vind je een van de oplossingen.
Excuus 1:
Buiten hangt de groep als los zand elkaar, omdat mensen meer hun eigen gang kunnen gaan en zelfs weg kunnen lopen. Zeker voor degenen die al niet gemotiveerd zijn, is dat de fijnste optie.
Oplossing:
Zorg voor een goede instructie, sta voor wat je te bieden hebt en sluit altijd af met een evaluatie na een werkvorm, want dan blijven de deelnemers bij de les. Een goede energizer of verbindende werkvorm tussendoor helpt om meer commitment te genereren.
Excuus 2:
Je hebt buiten geen flipover, whiteboard en projector.
Oplossing:
Wanneer je algemene theorie wilt delen, doe dit dan van te voren of leg het uit zonder de gebruikelijke techniek en geef de theorie later mee op papier of mail het. Of neem een opklapbare flipover mee.
Excuus 3:
Het weer speelt een te grote rol voor een goeie training.
Oplossing:
Het weer kun je inderdaad niet aanpassen, maar kleding wel. Zo ook je programma, met meer binnen of juist buiten zijn.
Onze ervaring is dat mensen over het algemeen het weertype helemaal niet meekrijgen als ze in een goede training zitten.
Excuus 4:
Aantekeningen maken door de deelnemers is buiten ingewikkeld.
Oplossing:
Het is altijd de vraag of je mensen aantekeningen wilt laten maken. Je kunt ook aan het begin vertellen dat ze de theorie achteraf krijgen. Kleine schrijfblokjes, de notitie of opnamemogelijkheid op de telefoon kunnen uitkomst bieden, wanneer je hier toch mee wilt werken. Plan daar dan wel ruimte voor in, in het programma, want anders wordt het rommelig wanneer iedereen dit te pas en te onpas doet.
Excuus 5:
Het is voor de deelnemers lastiger om de aandacht er bij te houden.
Oplossing:
Of deelnemers de aandacht er bij houden heeft veel te maken met hoe jij als trainer, voor de groep staat en duidelijke instructie en kaders geeft. En hoe flexibel je kunt zijn met het programma en de tijd. Deelnemers kunnen namelijk wel door in de buitenlucht te zijn, meer ontspannen en daardoor eerder moe zijn.
Meer in het gevoel en uit het hoofd
Corrie Reijngoud merkte in de 18 jaren dat ze buiten coachte en trainde er vooral de voordelen van de natuurlijke omgeving waren. Zoals bijvoorbeeld dat deelnemers meer bij hun gevoel komen en minder in hun hoofd zitten. En dat de creativiteit maximaal gestimuleerd wordt. Om de aandacht er weer even meer bij te krijgen kun je oplossing 1 inzetten.
Genoeg redenen om dus naar buiten te gaan met je groep of team. Bedenk dat excuses er ook vaak zijn, omdat je je wellicht ongemakkelijk voelt om het op een nieuwe manier te doen. Daar hoef je natuurlijk geen excuus voor te verzinnen, want bij Wandelcoaching Nederland is er een sterke training om je vaardigheden op dit gebied uit te breiden en goed beslagen ten ijs te komen.
Heb je vragen over het trainen van groepen in de buitenlucht? Maak hier dan zelf een belafspraak en we sparren graag even met je over de mogelijkheden.
Kijk op de agenda wanneer de 2 daagse training ‘Wandelcoaching voor Groepen’ verzorgd word.