10 tips voor meer plezier op de werkvloer

 

10 tips voor meer plezier op de werkvloer

Meer plezier op de werkvloer zorgt voor minder stress en ziekteverzuim. Het werkgeluk, de gezondheid en duurzame inzetbaarheid van medewerkers wordt hiermee vergroot. En natuurlijk is ‘voorkomen ook beter dan genezen’.

Medewerkers die goed in hun vel zitten, zijn productiever en maken ook minder fouten.  Het mooie is, dat soms kleine veranderingen al veel betekenen. KEEP IT SIMPEL!

10 tips

Je vindt hier 10 tips die heel eenvoudig toe zijn te passen. Gebruik wat op jullie afdeling of binnen de organisatie past. Heb je zelf nog een leuke andere tip? We horen het graag zodat we anderen er ook mee vooruit kunnen helpen. Mail naar nicole@peakimpact.nl.

 1. Stuur een kaartje wanneer iemand ziek is of als er een andere bijzondere gelegenheid is.
 2. Zet een ideeën box neer of maak een prikbord waar men sfeer verbeterende tips mogen droppen. Zorg er wel voor dat er dan ook af en toe wat mee gedaan wordt. Anders werkt het demotiverend.
 3. Maak de afdeling ‘groener’!  Plaats planten of kruiden voor de thee. Gebruik een wand om te bekleden met natuurbehang. Of bied medewerkers de mogelijkheid buiten te werken.
  ‘Groen’ heeft een positieve werking op de gezondheid en het welbevinden van de mens. Agnes van den Berg (hoogleraar natuurbeleving) deed hier onderzoek naar. Lees hier meer!
 4. Zet behalve wellicht een (gezond) koekje ook fruit neer.
 5. Organiseer een brainstorm om te kijken hoe de werkdruk verminderd kan worden. Ook dat zit vaak in kleine dingen, bijvoorbeeld dat een medewerker wat meer ruimte krijgt om een taak af te ronden. Heb je hulp bij een brainstorm nodig, dan hebben wij een aantal opties om dit te ondersteunen. Bijvoorbeeld ‘wandelend vergaderen’.
 6. Organiseer bijvoorbeeld 1x per week een lunchwandeling. Maak er dan geen vergadering of moppertijd van, maar heb het over leuke dingen.
 7. Verras je collega’s met iets onverwachts leuks op hun bureau.
 8. Hang elke week een leuke, grappige en inspirerende quote of spreuk op. En kijk of je er een gesprek over aan kunt gaan, bijvoorbeeld waar het voor iemand voor staat.
 9. Stel eens een onverwachte open vraag. ‘Hoe is het thuis?’, ‘Wat is jouw lievelingseten?’, ‘Wat heb je dit weekend gedaan?’, Wat zou je nog willen ontwikkelen?’ zijn allemaal vragen die een leuk gesprek op gang brengen. Iemand voelt zich gehoord, gezien en dat brengt een positief gevoel. ‘Kan ik je ergens bij helpen?’ werkt ook heel positief uit.
 10. Zorg voor een opgeruimde afdeling c.q. kantoorruimte. Een opgeruimde ruimte geeft een opgeruimd en lichter gevoel.

De kleine dingen

Het zijn de kleine dingen die het doen. En natuurlijk zijn er wellicht nog veel meer structurele aanpassingen nodig, maar starten met iets wat direct binnen je bereik en mogelijkheden ligt werkt direct door. Kleine moeite met een groots effect!

Hoe kunnen wij je helpen om een positievere sfeer en meer werkplezier te realiseren?

Maak gerust een belafspraak en we sparren samen even over de best passende opties.

 

 

 

Wandelcoach Praktijkvoorbeelden

Natuurlijke werkvormen

Meer inspiratie

Aanmelden nieuwsbrief