Coach van de maand januari 2021: Edwin Vriethoff

Edwin Vriethoff coachend

Coach van de maand januari: Edwin Vriethoff

Wie ben ik?

Ik ben Edwin, 39 jaar, getrouwd en vader van een dochter en zoon. Momenteel ben ik deels werkzaam in de IT en daarnaast ben ik coach in mijn eigen wandelcoachpraktijk. Ik sta met beide benen op de grond, ben zowel analytisch en gestructureerd als ook warm en gevoelig. Als wandelcoach kenmerk ik mij vooral doordat ik ook de ongebaande paden bewandel en dus durf te experimenteren.

Edwin Vriethoff

Bedrijf

De naam van mijn bedrijf is HeartState. Voor de laatste nieuwtjes kan je mij ook vinden op: LinkedIn en Facebook.

Plaats

Een jarenlange reis heeft me vanuit Limburg via Duitsland en onze Randstad uiteindelijk naar Noord-Brabant gebracht in het gezellige Zevenbergen.

Hoe lang ben je werkzaam in deze functie?

Ik ben in 2018 begonnen met een NOBCO geaccrediteerde opleiding om collega’s in de IT te kunnen coachen. Omdat ik merkte dat coachen mij veel energie en voldoening gaf ben ik mijn eigen praktijk begonnen en heb ik in 2019 de opleiding tot TriA® wandelcoach afgerond.

Waardoor is wandelcoaching in combinatie met de TriA® methode volgens jou zo krachtig?

Voor mij ligt de kracht in de TriA® methode in de eenvoud waarmee je uit je hoofd komt en contact maakt met je gevoel. Daardoor krijg je helder wat er voor jou echt belangrijk is. De mensen die ik coach hebben meestal een kantoorbaan. Door met ze naar buiten te gaan helpt dat meteen om los te komen van hun dagelijkse situatie.

Feedback klanten

Na een eerste sessie krijg ik als feedback altijd terug dat alleen al het wandelen in deze omgeving ze ontspanning heeft gegeven. Die ontspanning en het bewegen maakt dat ze zich extra openstellen voor de ervaringen en inzichten die tijdens een sessie met de TriA® methode worden opgedaan.

Wat is jouw specialisatie?

Mijn specialisatie als TriA® Ont-stresscoach is om met mensen te werken die veel vanuit hun hoofd leven, zoals bijvoorbeeld IT’ers. Vanwege de voorkeur om altijd over alles na te denken hebben ze moeite om contact te maken met de rest van hun lichaam, hun gevoelens en emoties. Omdat ik zelf een achtergrond in de ICT heb is dit ook voor mij heel herkenbaar en kan ik mij helemaal in hun situatie inleven.

Wat heb je gedaan om zover te komen?

Ik heb geleerd om steeds meer in mijn eigen kracht te gaan staan. Wat breng ik mee en wat heb ik anderen te bieden. Na eerst vooral naar anderen gekeken te hebben merk ik nu dat zowel mijn praktijk als de manier waarop ik coach steeds meer eigen wordt. Dat maakt niet alleen het vak steeds leuker maar ik weet ook steeds beter in contact te komen met mijn eigen doelgroep.

Kun je een voorbeeld geven van je mooiste wandelcoachervaring in de natuur met een cliënt ?

Voor mij springt er niet direct één ervaring uit. Ik verwonder me nog regelmatig over hoe eenvoudig coachees zich helemaal kunnen inleven op basis van de vormen en situaties die we in de natuur aantreffen. De connectie en inzichten die daarbij ontstaan zijn elke keer weer uniek en stuk voor stuk bewonderingswaardig.

Waar sta je over 5 jaar?             

Ik wil dan een bloeiende praktijk hebben. Naast het wandelcoachen geef ik dan ook trainingen en werk ik regelmatig samen met andere coaches, want samen sta je sterker. Het is daarom heel fijn dat de opleiding bij Wandelcoaching Nederland me ook heel veel contacten met andere enthousiaste en inspirerende wandelcoaches heeft opgeleverd. Regelmatig hebben we nog onderling contact en ondernemen we activiteiten.

Wat is de reden dat je in de natuur coacht?

Als kind was ik altijd buiten op avontuur. Hutten bouwen of eropuit trekken met mijn fiets. Die verbinding ben ik volledig verloren toen ik verslingerd raakte aan de computer. Wandelcoaching heeft mij het contact met de natuur weer teruggebracht.  Ik geniet elke keer weer wanneer ik buiten mag werken met mijn coachees en zelf voel ik me na afloop ook weer opgeladen en gelukkig.

Wat is je favoriete wandelgebied?

Mijn hart maakt elke keer een sprongetje wanneer ik bovenaan de helling sta bij de Roestelberg en kan genieten van het uitzicht over De Loonse en Drunense Duinen. De prachtige combinatie van duinen, heide en bos maakt dat dit veruit mijn favoriete wandelplekje is.

Wat is je missie?

Edwin Vriethoff coachend

Ik heb het tot mijn missie gemaakt te voorkomen dat mensen overspannen raken of in een burn-out terecht komen. Ik wil dat bereiken met duurzame 1-op-1 begeleiding. Er zijn tegenwoordig zoveel mensen die overspannen raken terwijl dat helemaal niet nodig is wanneer je over de juiste vaardigheden en mindset beschikt.

Wat wil jij bereiken bij je klant?             

Mijn drijfveer is om, als wandelcoach, mensen verder te helpen in hun persoonlijke groei wanneer ze door stress daarbij vastlopen. Vaak weten ze niet meer waar ze moeten beginnen om verandering in hun situatie aan te brengen. Ik wil graag bereiken dat mijn klanten zich weer vrij voelen en zelfverzekerd richting geven aan hun eigen doelen en dromen in het leven.

Wat is je lijfspreuk?

Je wordt groot door elke dag een klein beetje te groeien, te leren en jezelf te verbeteren van Michael Pilarczyk

Wil jij leren hoe jij jouw klant helpt om beter om te gaan met stress? Dit kan tijdens onze training Natuurlijk Ont-Stress coaching.

Wandelcoach Praktijkvoorbeelden

Natuurlijke werkvormen

Meer inspiratie

Aanmelden nieuwsbrief