Transactionele Analyse (TA)

Trainingsdagen

2 dagen van 9.30 tot 16.30 uur

Prijs

€750,- (excl. btw)

Deelnemers

6-12 Deelnemers

Permanente Educatie

14 uur

Transactionele Analyse (TA)

Transactionele Analyse is een sociale psychologie die is ontwikkeld door Eric Berne (Psychiater en psycho-analyticus; 1910-1970).  Zoals hij het zelf omschreef: een systeem om menselijk gedrag te begrijpen, om te proberen menselijk gedrag te veranderen en om menselijk gedrag te voorspellen. Ontwikkeld in de tweede helft van de vorige eeuw en later door vele TA ontwikkelaars verder uitgebouwd en verfijnd.

TA is vooral bekend van het “functionele model” en concepten die er mee samen hangen, zoals de Drama-driehoek en Strokes. Dat gaat over communicatie en gedrag in het hier en nu. Súper praktisch! Meteen toepasbaar.

TA biedt daarnaast vooral ook bruikbare modellen en concepten om te begrijpen waar dat gedrag vandaag komt; hoe de ontwikkeling van een kind verloopt, hoe wij ons als mens ontwikkeld hebben, wie we zijn en in potentie worden kunnen. En dat vormt een onmisbaar fundament voor het werkveld van leiden en begeleiden! Het biedt kaders, zodat je ook weet waar je naar ‘kijkt’ of begrijpt wat je ‘intuïtief voelt’ in een specifieke situatie.

En daarmee is TA niet alleen voor coaches, trainers, facilitators en therapeuten interessant maar zéker ook voor leidinggevenden! 

Verandering is mogelijk. Mensen bepalen hun lot door de besluiten die ze over zichzelf en de wereld nemen.

Het is een van de krachtige vooronderstellingen van TA. Als je het onbewuste bewust maakt, de oorsprong van patronen ontdekt en ontrafelt, kun je op basis van de nieuwe informatie ‘herbesluiten’! Dat is dan ook het centrale begrip in deze training.

Verken je binnenwereld,verover de buitenwereld.

Transactionele Analyse kent 2 gedeelten:

Ontwikkelings & Persoonlijkheidstheorie

Interactietheorie

Beiden houden direct verband met elkaar; het een wordt aangestuurd door het andere.

Programma

Deze training Transactionele Analyse bestaat uit 2 aaneengesloten dagen van 9.30 tot 16.30 uur. 

We zijn praktisch- en ervaringsgericht bezig en je werkt met je persoonlijke leerdoelen. We behandelen de volgende onderwerpen:

Dag 1

Dag 2

Onze aanpak

Voordelen van deTransactionele Analyse (TA) Masterclass

Wij zien leiden en begeleiden als ambacht waarbij je op indentiteitsniveau verbindt.
Vanuit de verbinding met jezelf, verbind je met de ander (en alle overige elementen van het systeem).

Wij werken vanuit de visie, dat wij het ambacht leren en uitoefenen op momenten dat je verbinding maakt. In die ontmoeting met de ander komen we onszelf tegen, met onze eigen thema’s. Hier openbaart zich wat gezien en geleerd wil worden. Zo zijn we een spiegel voor de ander.

De ontmoeting vormt daarmee de werkplaats waar we ons ambacht uitvoeren.

Naast een stevige theoretische basis ga je ervarend leren door middel van oefeningen. Deze oefeningen kun je als coach, trainer of leidinggevende meteen toevoegen aan je eigen ‘toolbox’.

Past Transactionele Analyse (TA) bij jou?

De Transactionele Analyse Masterclass is geschikt voor leiders en begeleiders die hun toolbox willen uitbreiden met nieuwe inzichten, methoden en technieken:

Specifieke voorkennis is niet vereist. Wel de bereidheid om naar jezelf en je eigen thema’s te kijken en deze met andere te delen en te onderzoeken.

Startdata

De Transactionele Analyse Masterclass bestaat uit 2 dagen van 9.30 tot 16.30 uur.

Wil je je aanmelden via jouw werkgever? Vul dit formulier in en ontvang een factuur voor deze training.

Unieke Locatie midden in de natuur: Landgoed Schovenhorst

De tweedaagse trainingsblokken beleef midden in de natuur. Centraal in Nederland. Welkom bij op Landgoed Schovenhorst, een betoverend landgoed gelegen in het hart van de prachtige Veluwe, omringd door een weelde aan natuurlijke schoonheid. Geniet van een onvergetelijk verblijf te midden van majestueuze bossen. Hier kun je even helemaal op jezelf concentreren. Vertragen in een omgeving die tot de verbeelding spreekt om na afloop weer effectief te kunnen versnellen in je dagelijkse ritme. Tijdens de blokken sturen we je regelmatig even met een collega deelnemer het bos in om te spiegelen, reflecteren of een oefening uit te voeren.

We starten de trainingsdagen om 9.30 uur en tussen de middag genieten we van een uitgebreide lunch in de naastgelegen brasserie. Om 16.30 uur sluiten we de dag af.

Lunch inbegrepen
De opleiding is geheel verzorgd met koffie/thee/water begeleid met iets lekkers en een heerlijke lunch. De keuken speelt uitstekend in op dieetwensen. 

Tip! Alles uit de training halen? Blijf overnachten
Overnachten tijdens de training zorgt gegarandeerd voor een verrijking van de trainingservaring. Het stelt je in staat om rustig alle kennis en inzichten die je tijdens de training opdoet te laten bezinken. Daarnaast biedt het de mogelijkheid om ervaringen te delen met andere deelnemers. Kijk voor meer informatie op de website van Hof Putten, Fletcher Mooi Veluwe of Bilderberg ’t Speulderbos

Trainer

Jeroen Offermans

Senior Systemisch Coach | Trainer
Investeerder & voormalig serie-ondernemer
Verken je binnenwereld, verover de buitenwereld! 
 
Als trainer, coach en facilitator van veranderprocessen werk ik op het snijvlak van Systemisch Werk (SW), Transactionele Analyse (TA) en Neuro Linguistisch Programmeren (NLP). En kijk ik op een diepgaand niveau naar de ontwikkelings- en stagnatievraagstukken die spelen. Inter-persoonlijk en intra-persoonlijk. Met diepgaand doel ik op de diepere lagen van het onderbewuste. Op het niveau van missie, identiteit, waarden en overtuigingen. Werken met de onderstroom. Inzichtelijk krijgen welke patronen en dynamieken onbewust een rol spelen in het gedrag en daarmee het resultaat beïnvloeden. Zodat we met dat inzicht vanuit autonomie nieuwe keuzes kunnen maken.  
 
Jeroen is Internationaal gecertificeerd als NLP Trainer (ABNLP | NVNLP) en Senior Coach (accreditatie NOBCO | EMCC Global), Trainer Systemisch Werk & Transactionele Analyse en docent- en supervisor geaccrediteerde EQA coachopleidingen. 
 

Wil je meer weten over Jeroen? Kijk dan hier.

Zeker weten of deze training bij jou past?

In ons vrijblijvend adviesgesprek zullen we samen jouw specifieke leerdoelen en behoeften bespreken, om zo de opleiding of training te vinden die het beste bij jou past. We nemen graag de tijd om jouw situatie te begrijpen en je te helpen de juiste keuze te maken.

Factuur aanvragen voor onze opleidingen

Vul hieronder het formulier in om de opleiding o.b.v. facturatie te voldoen. Na de aanvraag wordt er een optie op de opleiding gegeven. Deze is pas definitief als het volledige bedrag is betaald.

Voornaam *
Achternaam *
Email *
Bedrijfsnaam *
(Financieel) Contact persoon
Adres *
Postcode *
Plaatsnaam *
Land *
Voor welk product wil je een factuur aanvragen? *
Wil je het Embedded EIA op Practitioner niveau erbij toevoegen?
Wil je extra informatie aan de factuur toevoegen? vul deze hieronder in..