leiderschap VOOR ONDERNEMERS

Startdata

Elk kwartaal instromen

Omvang

Jaarprogramma. Elk kwartaal: 2 dagen training & 2x coaching

Investering

€2500,- per kwartaal (excl. btw en horeca arrangement).

Deelnemers

5-10 deelnemers

Intervisie

Zelfstandige groepsintervisie

Optioneel

Leiderschapsreis

Jaarprogramma
natuurlijk Leiderschap voor ondernemers

Herken je één of meerdere van de onderstaande punten?

Als leidende ondernemer heb je te investeren in vruchtbare grond waarop potentie en ambitie tot bloei kunnen komen. Je staat daarbij als ondernemer vaak voor een eenzame taak.

Als leider geef je veel van jezelf aan je teamleden. Als je dat doet, is het belangrijk om zelf ook gevoed te worden. Want als je eigen voeding op is; heb je ook niets meer te geven. Dan brand je op. Dan krijg je gedoe, kom je niet vooruit en loop je rond met een rotgevoel. Ik kan er uit eigen ervaringen uit het verleden, aardig over meepraten.

Het komt erop neer dat je als leider ook je eigen lidmaatschap te organiseren hebt. Zowel verticaal (bijvoorbeeld een coach of mentor), als horizontaal (je ‘peers’ die in eenzelfde situatie zitten). En wel liefst vóórdat er problemen ontstaan. Een timmerman zei eens tegen me dat je het beste het dak kan repareren wanneer het nog niet lekt.

Maar, hoe doe je dat dan als ondernemer..? Er zijn niet heel veel mensen in je omgeving die voelen en begrijpen hoe het is voor de uitdagingen te staan waar jij dagelijks voor staat. Die je kunnen spiegelen, confronteren, inspireren en accountable kunnen houden voor de stappen die je zet.

Hoe mooi zou het zijn als je op een groep gelijkgestemde ondernemers terug kunt vallen waarmee je niet alleen zakelijke uitdagingen kunt bespreken. En vooral ook hoe jij jezelf daarin meeneemt en welke invloed het heeft op de rest van je leven en je omgeving. Een groep waarin je van en met elkaar kunt leren, groeien, inspireren en verbinden.

Dat is exact waar dit unieke programma in voorziet.

Training, coaching, mentorship, peer-coaching én mastermind in een uniek doorlopend programma voor ervaren ondernemers die hun bedrijf willen ontwikkelen en vooral ook zichzelf willen ontwikkelen. Op identiteitsniveau.

Herken je één of meerdere van de onderstaande punten?

Tijdens het programma staan “De 3 principes van Natuurlijk Leiderschap” centraal. We werken met een aantal vaste universele thema’s en de persoonlijke leerdoelen. Daarnaast werk je vooral ook met actuele vragen over jezelf en de business. Uitdagingen die zich aandienen in het dagelijks leven: “werken met wat er speelt“. Daarbij leer je vooral kijken vanuit een systemisch perspectief naar je eigen rol en invloed.

De 3 Principes van Natuurlijk Leidinggeven

Wie bereid is om zichzelf werkelijk te ontmoeten kan authentiek verbinden met de ander. Waar verbinding is met de ander, ontstaat ruimte om samen de werkelijke top te bereiken.

Autonomie &
Authenticiteit

Hoe ontmoet je jezelf voorbij oude patronen en maskers?

Wat jij nu wil bereiken wordt vaak onbewust aangestuurd door echo’s of patronen uit jouw verleden. Als je bereid bent om achter die patronen of maskers te kijken, ontstaat werkelijke vooruitgang.
Waardoor je in staat wordt om veel betere keuzes te maken; vanuit je ware zelf.

Verbinding &
Connectie

Hoe verbind je met de ander en de wereld om je heen?

Als je bewust bent van je ware zelf, is er ruimte om écht te verbinden met de ander. In dat contact met die ander leren we vooral onszelf nog beter kennen. Weten wie jij bent in verhouding tot de ander betekent veel beter je plek innemen wat resulteert in bevlogen samenwerking.

Groei &
Vooruitgang

Hoe creëer je ideale ondergrond voor groei en vooruitgang?

Om vooruitgang te faciliteren heb je als leider of begeleider de taak om te investeren in vruchtbare grond, waarop potentie en ambitie tot bloei kan komen.
Zo kun je dromen en resultaten ook daadwerkelijk autonoom, verbonden en in flow realiseren.

Het programma

Het programma bestaat uit drie onderdelen die elk kwartaal terug komen. 

Onderdeel 1
Trainingsblokken (off-site)
Ieder kwartaal neem je deel aan een trainingsblok; een tweedaagse off-site dat bestaat een intensief programma met focus op jouw ontwikkeling. Even helemaal weg uit de business en de dagelijkse routine. Daarnaast is er uitgebreid gelegenheid om te sparren over jouw business.
Onderdeel 2
Individuele coaching
Per kwartaal heb je twee individuele coachsessies. Deze kun je als een 'wildcard' inzetten naar eigen inzicht. Je mag ze ook opsparen voor een later tijdstip binnen het jaar. De coaching sessies duren een uur en kunnen zowel online als live in Amersfoort plaats vinden.
Onderdeel 3
Intervisiebijeenkomsten
Tussen de trainingsblokken in kom je zelfstandig met de groep bij elkaar. Tijdens deze bijeenkomsten bespreek je jouw voortgang met de andere groepsleden. Je leert van elkaar, spiegelt en houdt elkaar accountable voor de afspraken die je met jezelf maakt.

We starten dit programma met een kick-off en kennismakingsmeeting die gepland staat op donderdag 1 februari in Putten (9.30-12.30).

Planning van de off-sites (jaarlijks):

  • Thema ‘Voorjaar’: begin maart.
  • Thema ‘Zomer’: begin juni.
  • Thema ‘Herfst’: midden september.
  • Thema ‘Winter’: eind november.
 
Kijk bij het kopje ‘Startdatum‘ onder  ‘bekijk planning’ voor de exacte data, locaties en tijden voor 2024.

Offsite op Landgoed Kasteel de Essenbrugh

De tweedaagse trainingsblokken beleef je als off-site in de natuur. Centraal in Nederland. Welkom bij Kasteel de Essenburgh, een betoverend landgoed gelegen in het hart van de prachtige Veluwe, omringd door een weelde aan natuurlijke schoonheid. Geniet van een onvergetelijk verblijf te midden van uitgestrekte weidevelden en majestueuze bossen. Hier kun je even helemaal op jezelf en je business concentreren. Vertragen in een omgeving die tot de verbeelding spreekt om na afloop weer effectief te kunnen versnellen in je dagelijkse ritme. 

We starten beide dagen om 10 uur en tussen de middag genieten we van een uitgebreide lunch in het restaurant van het kasteel. Na afloop van de eerste dag dineren we gezamenlijk. Het programma na het diner laten we open. We overnachten in aparte kamers op het landgoed zodat je ook tijd voor jezelf hebt..

Startdatum

Het programma ‘Leiderschap voor Ondernemers’ is bedoeld voor ambitieuze ondernemers die willen groeien. Zowel persoonlijk als met hun business. Het programma vergt de nodige commitment en is niet voor iedereen zonder meer geschikt.
Daarom zijn we selectief in wie we toelaten. Na inschrijving volgt een kennismakingsgesprek waarin we onderzoeken of het programma (op dit moment) past bij jouw sitiatie.

Begeleiding

Het programma staat onder begeleiding van Jeroen Offermans.
Incidenteel zal gebruik worden gemaakt van gespecialiseerde gast-trainers.

Jeroen Offermans

Senior Systemisch Coach | Trainer
Investeerder & voormalig serie-ondernemer
Verken je binnenwereld, verover de buitenwereld! 
 
Als trainer, coach en facilitator van veranderprocessen werk ik op het snijvlak van Systemisch Werk (SW), Transactionele Analyse (TA) en Neuro Linguistisch Programmeren (NLP). En kijk ik op een diepgaand niveau naar de ontwikkelings- en stagnatievraagstukken die spelen. Inter-persoonlijk en intra-persoonlijk. Met diepgaand doel ik op de diepere lagen van het onderbewuste. Op het niveau van missie, identiteit, waarden en overtuigingen. Werken met de onderstroom. Inzichtelijk krijgen welke patronen en dynamieken onbewust een rol spelen in het gedrag en daarmee het resultaat beïnvloeden. Zodat we met dat inzicht vanuit autonomie nieuwe keuzes kunnen maken.  
 
Jeroen is Internationaal gecertificeerd als NLP Trainer (ABNLP | NVNLP) en Senior Coach (accreditatie NOBCO | EMCC Global), Trainer Systemisch Werk & Transactionele Analyse en docent- en supervisor geaccrediteerde EQA coachopleiding. 
 
Hij is actief investeerder (MKB+) en voormalig serie-ondernemer; 30+ jaar ervaring met met start-ups, scale-ups, missers en succesvolle exit-trajecten.

Wil je meer weten over Jeroen? Kijk dan hier.

Past het jaarprogramma Leiderschap voor Ondernemers bij jou?

Het jaarprogramma ‘Leiderschap voor Ondernemers’ is bedoeld voor ambitieuze ondernemers die willen groeien. Zowel persoonlijk als met hun business. Het programma vergt de nodige commitment en is niet voor iedereen zonder meer geschikt.
Daarom zijn we selectief in wie we toelaten.

Zeker weten of dit programma bij jou past?

Tijdens een vrijblijvend adviesgesprek kunnen we samen onderzoeken of dit programma bij jou past. We nemen graag de tijd om jouw situatie te begrijpen en je te helpen de juiste keuze te maken.

Ontwikkel jezelf en je bedrijf met gelijkgestemde ondernemers!

Meld je met onderstaand formulier aan voor het jaarprogramma ‘Leiderschap voor Ondernemers’. Samen met like-minded ondernemers werk je aan de groei van zowel je persoonlijke ontwikkeling als je bedrijf!