Beroepsopleiding natuurlijk coachen

Trainingsdagen

5 blokken van 2 dagen

Prijs vanaf

€3995,- (excl. btw)

Deelnemers

6-12 deelnemers

Intervisie

4 intervisie bijeenkomsten
(Met je eigen oefengroepje)

Optioneel

Aanvullend EIA Traject
(NOBCO | EMCC | EIA Practitioner)

Beroepsopleiding NATUURLIJK COACHEN ALS PROFESSIE

(Voorheen bekend als: "Beroepsopleiding Wandelcoachen Als Professie")

Wil jij je ook ontwikkelen tot professioneel coach? Tijdens de “Beroepsopleiding Natuurlijk Coachen Als Professie (voorheen “Wandelcoachen Als Professie”) leer je naast een breed fundament aan coach-vaardigheden, die je prima in een indoor coachruimte kunt toepassen,  óók hoe je de natuur kunt inzetten als praktijkruimte om anderen in beweging te brengen. Zo heb je na de opleiding meteen een specialisatie wandelcoaching/outdoorcoaching op zak! 

In de opleiding kom je meer te weten over jouw unieke kwaliteiten en vaardigheden zodat je jezelf op een krachtige manier profileert in de markt. Kortom, je weet alle voordelen uit de natuur te halen die zij te bieden heeft en dit op een natuurlijke wijze neer te zetten met de coach opleiding “Beroepsopleiding Natuurlijk Coachen”.

Deze opleiding tot professioneel coach legt een stevig fundament voor jou als zelfstandig coach in een organisatie of voor jouw coachpraktijk. De basis ligt in het gebruiken van de natuurlijke omgeving in combinatie met de succesvolle TriA® methode. 

Daarnaast leer je het toepassen van een flink aantal technieken en modellen uit de positieve psychologie die je coachingskit aanvullen met de benodigde kennis en expertise. Dit kun je vervolgens inzetten om aan de slag te gaan als professioneel coach of wandelcoach. Ook komen tijdens de opleiding diverse onderwerpen aan bod die voor het vak essentieel zijn: ethiek, grenzen aan coaching, valkuilen als overdracht/tegen overdracht, contract en jezelf profileren als coach. 

We zijn praktisch- en ervaringsgericht bezig en je werkt met je persoonlijke leerdoelen. Zo haal je maximaal effect uit de blokken en kunt direct aan de slag met je (proef-)cliënten.

Programma

Deze opleiding bestaat uit 5 modules. Elke module bestaat uit 2 opeenvolgende dagen die worden afgesloten met een schriftelijke opdracht. 

Bekijk studieduur

Studieduur

Het aantal studie uren bedraagt ongeveer 195 uur.

Dit is als volgt opgebouwd:

Module 1
Natuurlijk Coachen
In deze eerste module maak je kennis met de groep. Daarnaast staan deze twee dagen in het teken van de effectieve TriA® methode. Deze methodiek legt de nadruk op...
Module 2
Natuur als coach
In dit blok leer je hoe je alle elementen uit de natuur kunt inzetten tijdens jouw coachsessies. Welke metaforen zijn er en hoe zet je deze effectief in. Hoe vertraag je en neem je scherpzinnig...
Module 3
Dieper coachen
In deze module maak je kennis met het werkveld van Neuro Linguistisch Programmeren (NLP), Transactionele Analyse (TA) en (in beperkte mate ook in-) Systemisch Werk (SW). Ook kijken..
Module 4
Integratie
Deze vierde module heet integratie. Je gaat al het geleerde verbinden met elkaar. Maar ook wat drijft jou om als coach aan de slag te gaan? Welke kwaliteiten en valkuilen heb jij? En hoe...
Module 5
De ondernemende coach en Testing
De vijfde en laatste module waarbij we elkaar live zien. De eerste dag van deze tweedaagse staat in het teken van het TriA praktijkexamen. De tweede dag......
Optioneel
Het EIA Traject
Gedurende en na de opleiding kun je zelfstandig aan de slag met het EIA traject. Dit is het traject waarbij jij je kunt aansluiten bij EMCC/NOBCO op practitioner niveau. Tijdens dit traject...

Tip! Alles uit de training halen? Blijf overnachten
Overnachten tijdens de training zorgt gegarandeerd voor een verrijking van de trainingservaring. Het stelt je in staat om rustig alle kennis en inzichten die je tijdens de training opdoet te laten bezinken. Daarnaast biedt het de mogelijkheid om ervaringen te delen met andere deelnemers. Kijk voor meer informatie op de website van Hof Putten, Fletcher Mooi Veluwe of Bilderberg ’t Speulderbos

Optioneel

Het EIA Traject

Wordt een geaccrediteerd NOBCO | EMCC EIA Coach Practitioner!

Door de volledige opleiding te volgen, inclusief het aanvullende EIA-traject, ontvang je een erkend certificaat (EIA) van NOBCO | EMCC. Met dit certificaat ben je gekwalificeerd om je aan te sluiten bij deze organisatie.

NOBCO | EMCC Internationale EIA Accreditatie ‘Coach Practitioner’

NOBCO is de Nederlandse Orde van Beroepscoaches die op haar beurt is aangesloten bij EMCC; de European Mentoring and Coaching Council, die accreditatie voor het vak verzorgt op Internationaal niveau. Met het optionele aanvullend traject kunnen we jouw accreditatie in de opleiding integreren (EIA Coach Practitioner)!

Aanvullende eisen m.b.t. praktijkervaring.
Bij het uitreiken van het certificaat (met internationale erkenning) beschik je over voldoende praktijkervaring: zo ben je 3 jaar bezig in een coachende rol en beschik je over minimaal 100 uur coachervaring:

“Kan ik professioneel coach worden zonder specifieke coachervaring?”

Bekijk de video

Past de Beroepsopleiding Natuurlijk Coachen Als Professie bij jou?

De ‘Beroepsopleiding Natuurlijk Coachen als Professie ‘is een coach opleiding bedoeld voor (toekomstig) begeleiders die een stevig fundament willen leggen onder hun coachingsvaardigheden en het vak zowel binnen als in de natuur willen uitvoeren. Bij Peak Impact geloven wij in het werken op een natuurlijk wijze en volg je een gestructureerd en bewezen effectief stappenplan (de unieke TriA® Methode).

Dit is een post-HBO opleiding. Voorafgaand aan de coachopleiding beschik je over je een afgeronde HBO of WO vooropleiding (diploma verplicht of ingeschaald middels een EVC procdure).

Herken jij jezelf in (één van) de volgende punten? Dan is de wandelcoach opleiding geschikt voor jou.

Volg gratis het online webinar, waarin we alles uitleggen over deze opleiding en je direct je vragen kunt stellen.
Je kunt ook een belafspraak inplannen of contact met ons opnemen voor een passend advies.

Unieke Locatie midden in de natuur: Landgoed Schovenhorst

De tweedaagse trainingsblokken beleef midden in de natuur. Centraal in Nederland. Welkom bij op Landgoed Schovenhorst, een betoverend landgoed gelegen in het hart van de prachtige Veluwe, omringd door een weelde aan natuurlijke schoonheid. Geniet van een onvergetelijk verblijf te midden van majestueuze bossen. Hier kun je even helemaal op jezelf concentreren. Vertragen in een omgeving die tot de verbeelding spreekt om na afloop weer effectief te kunnen versnellen in je dagelijkse ritme. Tijdens de blokken sturen we je regelmatig even met een collega deelnemer het bos in om te spiegelen, reflecteren of een oefening uit te voeren.

We starten de trainingsdagen om 9.30 uur en tussen de middag genieten we van een uitgebreide lunch in de naastgelegen brasserie. Om 16.30 uur sluiten we de dag af.

Lunch inbegrepen
De opleiding is geheel verzorgd met koffie/thee/water begeleid met iets lekkers en een heerlijke lunch. De keuken speelt uitstekend in op dieetwensen. 

Tip! Alles uit de training halen? Blijf overnachten
Overnachten tijdens de training zorgt gegarandeerd voor een verrijking van de trainingservaring. Het stelt je in staat om rustig alle kennis en inzichten die je tijdens de training opdoet te laten bezinken. Daarnaast biedt het de mogelijkheid om ervaringen te delen met andere deelnemers. Kijk voor meer informatie op de website van Hof Putten, Fletcher Mooi Veluwe of Bilderberg ’t Speulderbos

Startdata

Trainers

Nicole Klaver

Senior coach | Supervisor | Trainer

In het dagelijks leven is Nicole naast trainer en coach ook Operationeel manager binnen WCN. Binnen deze opleiding verzorgt zij alle blokken behalve blok 3 (Dieper Coachen). Daarnaast is zij verantwoordelijk voor supervisie binnen de opleiding. In de trainingen neemt Nicole haar ervaring als docent en schoolleider mee.

Ze heeft zich op persoonlijk vlak geschoold in o.a. NLP én een afgeronde coachopleiding op het gebied van leefstijl en vitaliteit. Nicole is empathisch, inspirerend en verbindend. Haar kracht is mensen in beweging te zetten.

Wil je meer weten over Nicole? Kijk dan hier.

Jeroen Offermans

Senior Systemisch Coach | Trainer
Als trainer, coach en facilitator van veranderprocessen werk ik op het snijvlak van Systemisch Werk (SW), Transactionele Analyse (TA) en Neuro Linguistisch Programmeren (NLP). En kijk ik op een diepgaand niveau naar de ontwikkelings- en stagnatievraagstukken die spelen. Inter-persoonlijk en intra-persoonlijk. Met diepgaand doel ik op de diepere lagen van het onderbewuste. Op het niveau van missie, identiteit, waarden en overtuigingen. Werken met de onderstroom. Inzichtelijk krijgen welke patronen en dynamieken onbewust een rol spelen in het gedrag en daarmee het resultaat beïnvloeden. Zodat we met dat inzicht vanuit autonomie nieuwe keuzes kunnen maken. Binnen deze opleiding verzorgt Jeroen Blok 3. (Dieper Coachen) en een deel van de supervisie.
 
Jeroen is Internationaal gecertificeerd als NLP Trainer (ABNLP | NVNLP) en Senior Coach (accreditatie NOBCO | EMCC Global), Trainer Systemisch Werk & Transactionele Analyse. 

Wil je meer weten over Jeroen? Kijk dan hier.

Meest gestelde vragen

We kunnen ons heel goed voorstellen, dat je vragen hebt. Bijvoorbeeld over hoe je het opleidingsbedrag kunt verlagen of over de studiebelasting. Iedereen heeft zo zijn eigen wensen en verlangens, dus daarom vind je hieronder een overzicht van de meest gestelde vragen. Zit jouw antwoord niet bij of twijfel je of wandelcoaching bij jou past? Aarzel dan niet om een belafspraak te maken, want we staan je graag te woord. En mailen naar info@wandelcoaching.nl kan natuurlijk ook altijd!

De Beroepsopleiding Wandelcoachen Als Professie is in 2021 als NOBCO/EMCC geaccrediteerde EQA opleiding ontwikkeld door ons zusterbedrijf Wandelcoaching Nederland BV. Hoewel we ons in eerste instantie specifiek richtten op wandelcoaching merkten we dat de naam van de opleiding niet meer helemaal de lading dekte. De methoden en technieken zijn uitstekend binnen bruikbaar.

In 2023 is Peak Impact BV gefuseerd met Wandelcoaching Nederland BV.

Omdat we wandelcoaching geen doel op zich vonden maar meer een (zeer goede) mogelijkheid hebben we besloten deze ons “beperkende” naam los te laten. Vanzelfsprekend liggen onze roots wel in de natuur en nemen we onze cliënten graag mee naar buiten. Bovendien geloven we in het begeleiden op een natuurlijke manier; autonoom en dicht bij onszelf als professional. We vonden de naam “Natuurlijk Coachen Als Professie” passender.

Ik heb geen ervaring in coaching of de begeleiding van mensen, kan ik dan toch de opleiding Wandelcoachen als professie volgen? Ja dat kan. De Beroepsopleiding Natuurlijk Coachen als Professie is een brede basis opleiding waarin de je kennis en de vaardigheden leert om wandelcoachen in praktijk te brengen.

Onze deelnemers benoemen unaniem als onderscheidend: de TriA® methode, het praktijk- en ervaringsgericht leren en de laagdrempeligheid waarmee je om hulp kunt vragen bij Wandelcoaching Nederland. Bijvoorbeeld bij het opzetten van je wandelcoachpraktijk.

Onze Beroeps opleiding Wandelcoachen als Professie duurt 10 dagen omdat we een brede basis coachopleiding hebben ontwikkeld waarmee je direct in de praktijk aan de slag kunt. Je leert niet alleen de TriA®methode maar ook verschillende ander coachtechnieken en een scala aan individuele natuurlijke werkvormen. En we hanteren de kwaliteitsnormen van de verschillende certificerings instituten, zodat je je na de opleiding kunt onderscheiden in coachingsland.

In de 10 daagse opleiding Wandelcoachen als Professie zit een heel scala aan deelnemers. Er zijn deelnemers met en zonder coachervaring, met verschillende achtergronden en werkervaring. Dit wordt door de deelnemers als heel prettig ervaren omdat je afwisselend als coach en klant zo heel veel coachervaring op doet binnen de opleiding en tijdens de intervisie momenten.

Met praktijk- ervaringsgericht bedoelen wij, dat je heel veel gaat oefenen met wat je aangeboden krijgt tijdens de opleidingsdagen. Daarnaast heb je ook intervisie uren met de andere deelnemers, zodat het gene waar je tegen aan loopt bij het oefenen,  onder de loep kunt nemen. Door heel veel te doen leer je wat jouw unieke wandelcoach aanpak is!

Je hebt proefklanten nodig tijdens de opleiding Wandelcoachen als professie, omdat je het geleerde zo in praktijk gaat brengen. Je oefent de verschillende technieken op verschillende klanten en leert hoe je de coach basisvaardigheden in praktijk brengt. Want door veel en vaak te doen, leer je wat voor jou en je klant werkt en wat niet.

Je bent geslaagd voor de Beroepsopleiding Wandelcoachen als Professie, wanneer je alle trainingsdagen gevolgd hebt. Daarnaast  2 supervisiegesprekken gevolgd hebt, de 5 moduleopdrachten, het eindreflectieverslag en je portfolio met je coachingsuren ingeleverd hebt. En alles dient met een ‘goed’ of ‘voldoende’ beoordeeld te zijn.

Voor de opleiding Wandelcoachen als Professie heb je thuis ook uren nodig, voor de voorbereiding van de modules in de online academie ongeveer 6 tot 8 uur. Daarnaast volg je 2 supervisie gesprekken en heb je 36 uur coaching met proefklanten. De module opdrachten en het eindreflectieverslag vragen ook, afhankelijk van jouw manier van werken de nodige uren. Met een goede focus en verdeling of de opleiding komt dit altijd goed!

Intervisie tijdens de Beroepsopleiding Wandelcoachen als professie ondersteunt je persoonlijke en professionele ontwikkeling. Door veel en vaak te oefenen met andere klanten dan je mede deelnemers leer je eigen manier van wandelcoachen ontdekken en inzetten. Dus kan het ook zijn dat je tegen bepaalde zaken aanloopt waar je niet van weet hoe ze om te draaien naar een andere aanpak. Dan helpt het om hier met anderen uit je groep over te hebben, zodat je individueel en samen verder groeit.

Zeker weten of de opleiding bij jouw past?

Meldt je dan aan voor het gratis webinar waarin we alles uitleggen over deze opleiding 
en je vragen direct kunnen beantwoorden.
Je kunt ook een vrijblijvend adviesgesprek inplannen. We zullen dan samen jouw specifieke leerdoelen en behoeften bespreken, om samen te onderzoeken of deze opleiding bij jou past.
We nemen graag de tijd om jouw situatie te begrijpen en je te helpen de juiste keuze te maken.

Module 1

Natuurlijk Coachen

In deze eerste module maak je kennis met de groep.
Daarnaast staan deze twee dagen in het teken van de effectieve TriA®
methode.
Deze methodiek legt de nadruk op zowel de gewenste als de huidige situatie en maakt gebruik van diverse natuurlijke werkvormen die jij in jouw coachpraktijk kunt inzetten.

Je leert hoe je de kracht van de natuur kunt benutten door middel van ervaringsgericht leren.
Ook staan de randvoorwaarden om te werken als professioneel coach, zoals het werken met een coachcontract, reflecteren en de ethische code centraal

Module 2

Natuur als coach

In dit blok leer je hoe je alle elementen uit de natuur kunt inzetten tijdens jouw coachsessies. Welke metaforen zijn er en hoe zet je deze effectief in. Hoe vertraag je en neem je scherpzinnig bij jouw coachee waar? Ook leer om te gaan met weerstand zowel bij jezelf als bij je coachee.

Dag 2 van deze module staat in het teken van de VALS techniek, een methode die je samen met de natuur kunt inzetten bij verlieservaringen. Hoe ga je om met emoties die bij verlieservaringen horen. En hoe ga je als coach om met emoties van jouw coachee.

Module 3

Dieper coachen

In deze module maak je kennis met het werkveld van Neuro Linguistisch Programmeren (NLP), Transactionele Analyse (TA) en (in beperkte mate ook in-) Systemisch Werk (SW).

Ook kijken hoe onze eigen thema’s de coach-relatie kunnen vertroebelen of juist kunnen verrijken: projectie, overdracht en tegen-overdracht.

Tot slot staan we stil bij de grenzen aan coaching. Je sluit deze module af met een opdracht waarbij je een ervaren coach of therapeut over deze onderwerpen gaat interviewen, waarbij je ook gaat reflecteren op wat dit alles voor jou betekent als startend coach.

Module 4

Integratie

Deze vierde module heet integratie. Je gaat al het geleerde verbinden met elkaar. Maar ook wat drijft jou om als coach aan de slag te gaan? Welke kwaliteiten en valkuilen heb jij? En hoe kun je zelfvertrouwen en zelfzaamheid bij jouw coachee stimuleren?

Dit alles gaat we ervaringsgericht en met verschillende interactieve werkvormen oefenen. Ook is er aandacht, naar aanleiding van een casus, hoe jij een coachtraject vorm kan geven.

Ook hebben we aandacht voor ethische dilemma’s die je tegen kunt komen in jouw coachpraktijk.

Module 5

De ondernemende coach en testing

De vijfde en laatste module waarbij we elkaar live zien. De eerste dag van deze tweedaagse staat in het teken van het TriA praktijkexamen.

De tweede dag gaan we met verschillende werkvormen inzoomen op jouw propositie? Wie ben jij als coach en wie is jouw ideale klant? En hoe kun jij jezelf als zelfstandig coach of als ondernemende coach binnen een organisatie op de kaart zetten.

Deze module wordt feestelijk afgesloten met een certificaat van deelname. Na deze module kun je ervoor kiezen om door te gaan voor jouw certificering op practitioner niveau.

Optioneel

Het EIA Traject

Gedurende en na de opleiding kun je zelfstandig aan de slag met het EIA traject. Dit is het traject waarbij jij je kunt aansluiten bij EMCC/NOBCO op practitioner niveau.

Tijdens dit traject ga jij jouw portfolio vullen, krijg je twee supervisie gesprekken en online support.

Als je alles heb ingeleverd en jouw portfolio is voldoende beoordeeld dan melden wij jou aan bij de EMCC/NOBCO. Hier zijn nog kosten aan verbonden.

De voorwaarden om aan dit traject te kunnen deelnemen zijn:
Vooropleiding minimaal afgeronde HBO opleiding of hoger. Op het moment van indienen van je portfolio moet je kunnen aantonen dat je 3 jaar coachervaring hebt en 100 coachuren hebben gemaakt.