• PEAK IMPACT

  MISSIE | VISIE | TEAM

ONZE MISSIE.

We enable growth | Aligned.

Peak Impact helpt ondernemers en leiders met het realiseren van duurzame groei. Vanuit de visie dat je alleen écht succesvol kunt groeien met je organisatie als introspectie centraal staat; het onderbewuste bewust maken zodat je het volle potentieel kunt benutten. Verbinden van ratio en intuïtie. 

In verbinding met jezelf en van daaruit met de ander en de organisatie.

Introspectie?

Je hebt het vast wel eens gehoord; 95% van wat we doen is onbewust gestuurd. Als we vervolgens onbewust onbekwaam zijn in het bereiken van onze doelen; wat wordt dan de uitkomst? En wat zijn we dan aan het doen?

We leven in een tijd waarin technologische ontwikkelingen elkaar extreem snel opvolgen. In wereld die continue verandert. Met ons hoofd zoeken we naar oplossingen om er vervolgens achter te komen dat we geen steek verder komen, met een rot gevoel rondlopen, op een burn- of bore-out afstevenen. Of we hebben zojuist een doel bereikt, waarvan we ons vervolgens afvragen of het eigenlijk wel ons doel is.

Gek eigenlijk dat we zo vertrouwen op ons ratio terwijl het grootste deel van wat we doen, denken of zeggen volledig automatisch gaat. 

Introspectie is de belangrijkste vaardigheid die we in ons leven kunnen inzetten. Groeien, ondernemen, leidinggeven, functioneren in een team; het begint bij het ontdekken hoe je denkt, voelt en handelt. En vervolgens wat er gebeurd in relatie tot de ander. Vanuit verbinding met jezelf in verbinding met de ander, het team en de organisatie. 

Als je het onbewuste bewust maakt. Dan is de kans op een betere uitkomst vele malen groter.

Wij helpen leiders die verkeerd verbonden zijn om de juiste connectie te maken. En van daaruit in beweging te zetten. Zodat jij, je team en je organisatie kunnen klimmen naar (de juiste) top! Duurzaam en efficiënt.

UPGRESS® | Life, Teams & Business.

ONZE VISIE OP IMPACT.

Wij realiseren ambitieuze en duurzame groei door het creëren van alignment:

 • Door samen de hogere doelen (‘missie’) te ontdekken en vast te leggen op basis van waarden, competenties, dromen en ambities;
  • Op persoonlijk vlak;
  • Binnen het team;
  • De teams en/of individuen binnen de organisatie.

Zodat je als persoon, als team of als organisatie energie krijgt van alle acties die je uitvoert. Alles draagt bij aan wat jij, je team of je organisatie ‘echt’ wil bereiken. Werken en leven in een positieve flow. Bevlogenheid!

Vervolgens verbinden we de ‘zachte kant’ met de ‘harde kant’ door:

 • Deze doelen te vertalen in een strategisch plan dat helder inzichtelijk, uitvoerbaar en meetbaar is;
 • Weerstand en bottlenecks te ontdekken. Om deze vervolgens te elimineren;
 • De interne en externe communicatie te verbeteren;
 • Uitgifte van tijd en energie te optimaliseren door het implementeren van methoden en protocollen die gebaseerd zijn op ‘best practice’. Wetenschappelijk onderbouwd (volgens de laatste inzichten uit de neurowetenschap en psychologie).
  Niet alleen ‘berg af en wind mee’ maar zeker ook in stressvolle perioden. Focus, effectiviteit, plezier staan in dit kader voorop.

Wij geloven dat een integrale aanpak en werken met wat langere trajecten die bestaan uit korte sprints.

Big Bang” implementaties/transities werken niet.

Korte sprints leveren bovendien direct resultaat.

Meten is weten. Door overal thermometers in te stoppen maken we onze impact zichtbaar, kunnen successen worden gevierd en continu leren, verbeteren en groeien.

Voor organisaties betekent dat bovendien:

 • Dat we het bovenstaande in teamverband ‘aligned’ realiseren. Waarbij wij geloven in de kracht van zelfsturing; gedreven door de intrinsieke motivatie van het individuele teamlid; Teamleden werken in rollen en leiding staat achter het team, bewaakt het proces, stuurt bij waar nodig, coachend maar neemt ook de leiding als het proces uit de bocht dreigt te vliegen.
 • Optimaliseren van individuele teamleden. Omdat zij de ‘drivers’ zijn van groei. Als zij zich niet ontwikkelen dan ontwikkelt het bedrijf ook niet. ‘Alignment’ met alle logische niveau’s is essentieel voor het ondervinden van werkgeluk. Bijzonder aandachtspunt hierbij is ook duurzaamheid: omgang met stress, voorkomen van burn-out en bore-out.
 • Optimaliseren van teams. “The right people on the bus”. Qua samenstelling (aannamebeleid), het organiseren van mensen en processen en in de uitvoering. Maar ook wederzijds begrip en samenwerking (team alignment en team building);
 • Optimaliseren van de operatie. Wendbaar (agile) zodat je snel en flexibel mee kunt bewegen met de snel veranderende omstandigheden: middels scrum, vaste ritmes en veel experimenteren.
 • Bijzonder aandacht voor praktisch en voor iedereen begrijpelijk financieel management; aangezien cash het grote struikelblok is voor het realiseren van ambitieuze groei.
 • Dat je als ondernemer of bestuurder moet werken aan je bedrijf, niet in je bedrijf.

Als ondernemer of leider moet je werken aan je bedrijf niet in je bedrijf.

Last but not least: ambitieuze groei mag nooit ten koste gaan van gezondheid. Sterker nog: wij geloven dat een goed georganiseerde groei een enorme boost levert aan bevlogenheid, het werkgeluk en energieniveau van jou en je teamleden en dat burn-out en bore-out klachten op die manier effectief voorkomen kunnen worden!

Veiligheid, vertrouwen en kwaliteit

Veiligheid, vertrouwen en kwaliteit staan bij ons op nummer één!

Vanzelfsprekend stoppen wij zelf ook overal thermometers in, zodat we effectief kunnen meten en aantonen dat wij daadwerkelijk de impact leveren die we beloven. Maar ook om ons zelf en onze programma’s continu door te ontwikkelen. Wij hebben immers een passie voor groei.

Onze coaches en mentoren zijn aangesloten bij de Nederlandse Orde van Beroepscoaches (NOBCO|EMCC) en doen actief aan intervisie, supervisie en permanente educatie (PE).

Wij hanteren de Internationale Ethische Gedragscode en garanderen een veilige en vertrouwde omgeving om te leren, groeien en delen. 

ONS KERNTEAM.

JEROEN OFFERMANS

FOUNDING PARTNER | TRAINER | COACH

Gedreven door een passie voor berg- en skisport en opleiden startte Jeroen in 1991 zijn eerste onderneming. Wat volgde was een fantastisch avontuur; een leerschool met vele pieken en en dalen. Hij ontwikkelde zich tot serial entrepeneur en deed daarbij veel ervaring op met het opschalen van bedrijven in diverse branches, alignen van teams en coachen van professionals en leiders.

Onlangs richtte Jeroen Peak Impact op; een organsatie die zich richt op het ontwikkelen van organisaties. Een vehicle om invulling te geven aan een lang gekoesterde wens om de kennis en ervaring die hij heeft opgedaan tijdens zijn ondernemers avontuur ook door te kunnen geven buiten zijn eigen organisaties. Specifieker: vanuit de visie dat je alleen écht succesvol kunt groeien met je organisatie als introspectie centraal staat; het onderbewuste bewust maken zodat je het volle potentieel kunt benutten. Verbinden van ratio en intuïtie. Om dit op een kwalitatief hoogwaardige manier te realiseren doen volgde hij gedegen coach-opleidingen op vlak van Neuro Liguistisch Programmeren (NLP), Transactionele Analyse (TA), Systemisch Werk (SW) en DISC (gedragsstijlen).

Vanuit zijn kernwaarden verbinding, groei en daadkracht traint, inspireert en coacht Jeroen ondernemers en leiders, met impact. Analytisch, doortastend, creatief, resultaat gericht met passie en humor.

Jeroen is aangesloten bij de Nederlandse Orde van Beroepscoaches (NOBCO|EMCC).

VERBINDEN – INSPIREREN – GROEIEN

TESSA REIJNGOUD

PARTNER | TRAINER | COACH

Tessa is een bevlogen en scherpzinnige veranderaar. Als dochter van twee ondernemers zag zij vaak waar het anders, leuker en beter kon. Tijdens haar carrière werd dat de rode draad; zorgen voor meer verbinding, -klanttevredenheid, -werknemersgeluk, -ondernemersdrive en betere resultaten, een efficiëntere en effectievere structuur.

Door de diverse opleidingen, trainingen en schat aan ervaring die ze heeft opgedaan binnen het MKB, heeft zij geleerd om snel tot de kern te komen. Haar aanpak kenmerkt zich door enthousiasme, een scherpe en analytische blik, helicopter-view, verbindend vermogen en een open mind. Vanuit een mensgerichte aanpak.

Haar missie is dan ook om mensen te verbinden; met zichzelf, anderen en met de organisatie waarin ze werken. Streven naar duurzame verandering en een sterkere basis van mens, team en organisatie. Zodat mens, team en organisatie elkaar versterken, de organisatie groeit en bijdraagt aan een mooiere wereld.

Tessa volgde een aantal gedegen coachopleidingen en specialiseerde zich onder andere in Neuro Linguistisch Programmeren (NLP) en DISC (Gedragsstijlen). Zij is aangesloten bij de Nederlandse Orde van Beroepscoaches (NOBCO|EMCC).

BEWUSTWORDEN – VERANDEREN – GROEIEN

MICHIEL ZEGERMAN MSc

ASSOCIATE PARTNER | ORGANISATIE ARCHITECT

Michiel is gefascineerd in hetgeen mensen en organisaties drijft en doet bewegen. Deze interesse is ontstaan door zijn operationele en bestuurlijke ervaringen als marineofficier waarbij (persoonlijk) leiderschap een succes bepalende factor was.

Zijn wetenschappelijke studie Economie gaf hem de mogelijkheid zich verder te specialiseren in veranderkunde. Inmiddels houdt hij zich al ruim 15 jaar bezig met bedrijfskundige vraagstukken.

Hij is actief geweest als organisatieadviseur en als lijnmanager op directieniveau. Zowel binnen Defensie als binnen commerciële bedrijven. Belangrijke projecten van zijn hand zijn onder andere de strategische koersverandering van een groot MKB-bedrijf en de oprichting van een special forces eenheid (NL MARSOF).

Als echte bouwer haalt hij energie en plezier uit het scheppen van orde in chaos. Door zijn doelgerichtheid, projectmanagement-ervaring en expertise op het gebied van leiderschap en verandermanagement realiseert hij beweging. Zijn persoonlijke missie is om “in verbondenheid mensen en organisaties verder helpen”.

ORCHESTRATE – BUILD – EXECUTE