• PEAK IMPACT

  MISSIE | VISIE | TEAM

ONZE MISSIE.

Peak Impact helpt professionals, teams & organisaties met het realiseren van duurzame groei. Vanuit een visie van aandacht voor persoonlijke ontwikkeling en ‘alignment’; in verbinding met jezelf en van daaruit met de ander en de organisatie.

UPGRESS® | Life, Teams & Business.

ONZE VISIE OP IMPACT.

Wij realiseren ambitieuze en duurzame groei door het creëren van alignment:

 • Door samen de hogere doelen (‘missie’) te ontdekken en vast te leggen op basis van waarden, competenties, dromen en ambities;
  • Op persoonlijk vlak;
  • Binnen het team;
  • De teams en/of individuen binnen de organisatie.

Zodat je als persoon, als team of als organisatie energie krijgt van alle acties die je uitvoert. Alles draagt bij aan wat jij, je team of je organisatie ‘echt’ wil bereiken. Werken en leven in een positieve flow!

Vervolgens verbinden we de ‘zachte kant’ met de ‘harde kant’ door:

 • Deze doelen te vertalen in een strategisch plan dat helder inzichtelijk, uitvoerbaar en meetbaar is;
 • Weerstand en bottlenecks te ontdekken. Om deze vervolgens te elimineren;
 • De interne en externe communicatie te verbeteren;
 • Uitgifte van tijd en energie te optimaliseren door het implementeren van methoden en protocollen die gebaseerd zijn op ‘best practice’. Wetenschappelijk onderbouwd (volgens de laatste inzichten uit de neurowetenschap en psychologie).
  Niet alleen ‘berg af en wind mee’ maar zeker ook in stressvolle perioden. Focus, effectiviteit, plezier staan in dit kader voorop.

Wij geloven dat een integrale aanpak en werken met wat langere trajecten die bestaan uit korte sprints.

Big Bang” implementaties/transities werken niet.

Korte sprints leveren bovendien direct resultaat.

Meten is weten. Door overal thermometers in te stoppen maken we onze impact zichtbaar, kunnen successen worden gevierd en continu leren, verbeteren en groeien.

Voor organisaties betekent dat bovendien:

 • Dat we het bovenstaande in teamverband ‘aligned’ realiseren. Waarbij wij geloven in de kracht van zelfsturing; gedreven door de intrinsieke motivatie van het individuele teamlid; Teamleden werken in rollen en leiding staat achter het team, bewaakt het proces, stuurt bij waar nodig, coachend maar neemt ook de leiding als het proces uit de bocht dreigt te vliegen.
 • Optimaliseren van individuele teamleden. Omdat zij de ‘drivers’ zijn van groei. Als zij zich niet ontwikkelen dan ontwikkelt het bedrijf ook niet. ‘Alignment’ met alle logische niveau’s is essentieel voor het ondervinden van werkgeluk. Bijzonder aandachtspunt hierbij is ook duurzaamheid: omgang met stress, voorkomen van burn-out en bore-out.
 • Optimaliseren van teams. “The right people on the bus”. Qua samenstelling (aannamebeleid), het organiseren van mensen en processen en in de uitvoering. Maar ook wederzijds begrip en samenwerking (team alignment en team building);
 • Optimaliseren van de operatie. Wendbaar (agile) zodat je snel en flexibel mee kunt bewegen met de snel veranderende omstandigheden: middels scrum, vaste ritmes en veel experimenteren.
 • Bijzonder aandacht voor praktisch en voor iedereen begrijpelijk financieel management; aangezien cash het grote struikelblok is voor het realiseren van ambitieuze groei.
 • Dat je als ondernemer of bestuurder moet werken aan je bedrijf, niet in je bedrijf.

Als ondernemer of leider moet je werken aan je bedrijf niet in je bedrijf.

Last but not least: ambitieuze groei mag nooit ten koste gaan van gezondheid. Sterker nog: wij geloven dat een goed georganiseerde groei een enorme boost levert aan het werkgeluk en energieniveau van jou en je teamleden en dat burn-out en bore-out klachten op die manier effectief voorkomen kunnen worden!

Vanzelfsprekend stoppen wij zelf ook overal thermometers in, zodat we effectief kunnen meten en aantonen dat wij daadwerkelijk de impact leveren die we beloven. Maar ook om ons zelf en onze programma’s kunnen laten groeien.

ONS KERNTEAM.

JEROEN OFFERMANS

FOUNDING PARTNER | TRAINER | COACH

Gedreven door een passie voor berg- en skisport en opleiden startte Jeroen in 1991 zijn eerste onderneming. Wat volgde was een fantastisch avontuur; een leerschool met vele pieken en en dalen. Hij ontwikkelde zich tot serial entrepreneur en deed daarbij veel ervaring op met het opschalen van bedrijven in diverse branches, ‘alignen’ van teams en coachen van professionals en leiders.

Onlangs richtte Jeroen Peak Impact op; een organisatie die zich richt op persoonlijke ontwikkeling en het ontwikkelen van teams, -leiders en -organisaties. Een vehicle om invulling te geven aan een lang gekoesterde wens om de kennis en ervaring die hij heeft opgedaan tijdens zijn ondernemers avontuur ook door te kunnen geven buiten zijn eigen organisaties.

Vanuit zijn kernwaarden daadkracht en gedrevenheid inspireert, traint, coacht en verbindt Jeroen MKB-ondernemers, -leiders en -professionals, met impact. Analytisch, doortastend, creatief, onderbouwd en resultaat gericht. Met passie en humor.

VERBINDEN – INSPIREREN – GROEIEN

MICHIEL ZEGERMAN MSc

ASSOCIATE PARTNER | TRAINER | COACH

Michiel is gefascineerd in hetgeen mensen en organisaties drijft en doet bewegen. Deze interesse is ontstaan door zijn operationele en bestuurlijke ervaringen als marineofficier waarbij (persoonlijk) leiderschap een succes bepalende factor was. Zijn wetenschappelijke studie Economie gaf hem de mogelijkheid zich verder te specialiseren in veranderkunde. Inmiddels houdt hij zich al ruim 15 jaar bezig met bedrijfskundige vraagstukken. Hij is actief geweest als organisatieadviseur en als lijnmanager op directieniveau. Zowel binnen Defensie als binnen commerciële bedrijven. Belangrijke projecten van zijn hand zijn onder andere de strategische koersverandering van een groot MKB-bedrijf en de oprichting van een special forces eenheid (NL MARSOF).

Als echte bouwer haalt hij energie en plezier uit het scheppen van orde in chaos. Door zijn doelgerichtheid, projectmanagement-ervaring en expertise op het gebied van leiderschap en verandermanagement realiseert hij beweging. Zijn persoonlijke missie is om “in verbondenheid mensen en organisaties verder helpen”.

ORCHESTRATE – BUILD – EXECUTE

TESSA REIJNGOUD

ASSOCIATE PARTNER | TRAINER | COACH

Tessa is een bevlogen en scherpzinnige veranderaar. Als dochter van twee ondernemers zag zij vaak waar het anders, leuker en beter kon. Tijdens haar carrière werd dat de rode draad; zorgen voor meer verbinding, -klanttevredenheid, -werknemersgeluk, -ondernemersdrive en betere resultaten, een efficiëntere en effectievere structuur. Door de diverse opleidingen, trainingen en schat aan ervaring die ze heeft opgedaan binnen het MKB, heeft zij geleerd om snel tot de kern te komen. Haar aanpak kenmerkt zich door enthousiasme, een scherpe en analytische blik, helicopter-view, verbindend vermogen en een open mind. Vanuit een mensgerichte aanpak.

Haar missie is dan ook om mensen te verbinden; met zichzelf, anderen en met de organisatie waarin ze werken. Streven naar duurzame verandering en een sterkere basis van mens, team en organisatie. Zodat mens, team en organisatie elkaar versterken, de organisatie groeit en bijdraagt aan een mooiere wereld.

BEWUSTWORDEN – VERANDEREN – GROEIEN