EFFECTIEF & VERBINDEND COMMUNICEREN

In deze training maken we je bewust van jouw gedrag. We laten zien en ervaren wat dit gedrag oplevert in communicatie. Dat doen we op basis van een DISC Persoonlijkheidsanalyse. Je leert wat de ander nodig heeft om effectief samen te werken. Onderling begrip en de juiste afstemming.

Met behulp van diverse communicatietechnieken leer je bovendien hoe je beter kunt afstemmen op de ander zodat je boodschap ook daadwerkelijk landt. Zo kom je samen sneller tot een beter resultaat. We maken daarbij gebruik uit beproefde concepten vanuit NLP, Transactionele Analyse en Non Violent Communication.

Learning by doing. Je brengt de korte theoretische uitleg direct in praktijk door middel van praktische oefeningen.

Resultaat:

 • inzicht in jouw gedragsaspecten
 • verbeter je communicatie op basis van wederzijds begrip en afstemming
 • handvatten voor het oplossen en voorkomen van conflicten
 • verbeter je communicatievaardigheden die bijdragen aan duurzame relaties
 • TRAINING + COACHING

  Individuele Inschrijving

 • 6-12 PERSONEN

  Kom je met 5 personen of meer, kijk dan hier wat we specifiek voor jullie team kunnen betekenen.

 • E 650,- p.p. (EX BTW)

 • Inclusief

  • DISC Persoonlijkheids Analyse
  • Individuele coach-sessie 60 min (Zoom)
  • Intensieve en Interactieve Trainingsdag:
   9.30 uur tot 17.00 uur inclusief lunch

COMMUNICEREN OP BASIS VAN AFSTEMMING

Afstemmen vormt het fundament van een goede communicatie. En dat begint bij het leren kennen van jezelf en de ander. Wie ben ik in deze context? Wie is die ander?  Weet wat de ander beweegt. Welk ‘krachtenveld’ of welke ‘chemie’ ontstaat er als we samen iets willen bereiken? In deze training kijken we naar gedrag in een bepaalde context en leren we de juiste skills om er voor te zorgen dat je boodschap ook echt landt.

STAP 1: DISC Analyse en Rapportage (PeopleKeys DISC Inc.)

We starten deze training met een DISC Persoonlijkheidsanalyse; een instrument dat diverse psychologische motivatoren van menselijk gedrag meet. Het brengt de vaak complexe werkelijkheid van mensen en hun gedrag in een specifieke rol of context overzichtelijk en begrijpelijk in kaart. DISC geeft inzicht in waarom je doet wat je doet. In dit artikel lees je meer over DISC.

Peak Impact werkt als licentiehouder met analyses van PeopleKeys DISC (USA). Voorafgaand aan de trainingsdag vul je individueel een vragenlijst in (online). De uitkomst van de vragenlijst wordt teruggekoppeld middels een zeer uitgebreide schrijflelijke rapportage. De rapportages van PeopleKeys worden geroemd om hun accuraatheid, de praktische informatie en de heldere en overzichtelijke presentatie.

STAP 2: Persoonlijke terugkoppeling middels individuele coachsessie (Zoom)

Met de DISC analyse in handen kunnen we beginnen met bouwen. Deze rapportage legt een geweldig fundament in de kennis over jezelf. We koppelen de rapportage persoonlijk aan je terug middels een coachsessie (Zoom) van ca. 60min.

Het hart van de DISC Persoonlijkheidsanalyse wordt gevormd door drie grafieken. Elke grafiek geeft een ander gedragsaspect van de persoon weer in een specifieke context of rol.

Hoe hoe jij:

 • jezelf ziet.
 • handelt onder druk en in stressvolle situaties.
 • je opstelt in en aanpast aan de omgeving.

De grafieken kunnen van elkaar verschillen. In deze verschillen zijn verandering in gedrag en behoeftes zichtbaar en zien we of en hoe capaciteiten en talenten benut worden.

Het goed en vaardig interpreteren van de grafieken geeft het instrument de absolute meerwaarde. Onze trainers/coaches hebben een gedegen opleiding afgerond in het analyseren van de grafieken (DISC Certified). Tijdens de persoonlijke coachsessie kunnen nuances worden aangebracht die niet door de algoritmes van het systeem worden opgepikt. Vervolgens ontvang je jouw persoonlijke rapportage in je mail.

Stap 3: Effectief en verbindend communiceren

Aan de hand van een aantal moderne en beproefde modellen, technieken en uitgangspunten gaan we de onderlinge communicatie verfijnen.

 • Hoe werkt communicatie: NLP Communicatiemodel
 • Centrale uitgangspunten vanuit NLP en Transactionele Analyse
 • Verbindende Communicatie (Non Violent Communication)

Learning by doing. Je brengt de korte theoretische uitleg direct in praktijk door middel van praktische oefeningen die direct voor verbinding zorgen en het onderling vertrouwen vergroten.

Tijdens de persoonlijke terugkoppeling van ons DISC profiel hebben we inzicht gekregen in onze persoonlijke gedragsstijlen. Tijdens een interactieve en activerende groepssessie leren we deze inzichten toepassen in de onderlinge communicatie.

DISC geeft in begrijpelijke taal woorden aan gedragsstijlen. We belichten de verschillen in communicatiestijlen horen die bij de verschillende persoonlijkheidstypes. De trainer houdt je een spiegel voor.