Coach van de maand maart 2021 Angèle van Weert

Angele v weert - Wandelcoaching Nederland

Coach van de maand maart 2021: Angèle van Weert

Ik ben erg sensitief en vertrouw volledig op mijn intuïtie. Ik maak graag verbinding met mensen en hou van diepgang. Ik ben geïnteresseerd in wat mensen beweegt, hun handelen, hun zijn. En ik ben een coach zonder wandelschoenen. Dat voelt te strak een opgesloten voor mij. Vrijheid is voor mij het grootste goed.

Angele van Weert - Wandelcoaching NederlandBedrijf

Mijn bedrijf heet Angèle van Weert coaching & voetreflex. Naast TriA® Wandelcoach ben ik ook voetreflextherapeut.

Plaats

Ik ben geboren in Someren en coach in de omgeving van Baarle Hertog/Baarle Nassau waar ik nu woon.

Hoe lang ben je werkzaam als coach?

Ik werk al 30 jaar  met mensen, eerst voornamelijk op het fysieke maar de laatste jaren steeds meer op het emotionele en mentale vlak. In heb ik de opleiding 2020 afgerond en werk sinds die tijd ook als TriA® Wandelcoach.

Waardoor is wandelcoaching in combinatie met de TriA® methode volgens jou zo krachtig?

De kracht van de TriA® methode zit hem voor mij in de focus die je hebt op de hulpvraag. Het is niet nodig je hele geschiedenis te vertellen waardoor je snel tot de kern komt. Niet pappen en nathouden maar actie!

Wat is jouw specialisatie?

Mijn specialisatie is rouwverwerking en verlies. Ik neem dit heel breed. Er zijn zoveel dingen in het leven waarvan je afscheid moet nemen, partner, kinderen die het huis uit gaan, baan, bedrijf enz. Vooral tijdens deze lockdown heb ik ervaren dat mensen heel graag afscheid willen nemen van dingen in hun leven die niet meer passen. Gek, nu ik dit schrijf besef ik dat afscheid nemen voor mijzelf een van de moeilijkste dingen was, maar dat het me ook veel heeft gebracht.

Wat heb je gedaan om zover te komen?

Ik ben begonnen als schoonheidsspecialiste 30 jaar geleden. Daardoor kwam ik erachter dat een gezonde huid samenhangt met een gezonde levensstijl. Dat er fysieke klachten zijn die door de huid naar buiten komen. Als voetreflextherapeut heb ik de laatste 15 jaar mensen behandeld met fysieke klachten. Waardoor ik er weer achter kwam dat deze klachten vaak veroorzaakt werden door onderliggende emoties en gedachten hierover. Dit heeft mij geïnspireerd om mensen te gaan coachen en de opleiding tot TriA®  Wandelcoach te volgen omdat deze opleiding voor mijn gevoel het beste bij mij paste. Het was een goede keuze: het was ook voor mij een methode om stappen te kunnen zetten en afscheid te nemen van oude dingen in mijn leven.

Kun je een voorbeeld geven van je mooiste wandelcoachervaring in de natuur met een cliënt ?

Iemand die een vervelende relatie had met haar zus. Ze voelde zich totaal overruled en altijd de zwakkere die naar haar zus moest luisteren. Ze had er veel verdriet van omdat ze zo haar best deed om het goed te doen. Tijdens een wandelcoachsessie wees ze een grote boom aan met een hele dikke stam. Dat was haar zus. Na een aantal oefeningen kwam ze erachter dat zij zelf de sterke boom was en haar zus dat ook zo voelde en daarom steeds bezig was haar naar beneden te halen. Ze vertelde daarna dat de relatie ook verbeterd was. Haar zus voelde haar kracht waardoor ze het schijnbaar niet meer nodig vond vervelend te doen.

Waar sta je over 5 jaar? 

Ik plan nooit echt vooruit want ik ben meer van “ go with the flow”. Het zou wel heel leuk zijn als in de toekomst ik in ons huis in Zweden coaching kan doen. Dat mensen een weekje komen en dat het proces echt heel snel gaat. Ik hoop in ieder geval dat ik over 5 jaar vele mensen heb mogen begeleiden op hun levenspad.

Wat is de reden dat je in de natuur coacht?

De natuur geeft mij rust en focus. Ik vind het heerlijk om buiten te zijn. De verbinding met de cliënt wordt ook anders. Men gaat sneller naar binnen waardoor je op een dieper niveau met ze kunt werken. Ik voel buiten ook beter wat er speelt met mensen dan binnen.

Wat is je favoriete wandelgebied?

Het bos, Landgoed Schaluinen, voor en achter mijn huis in Baarle Hertog. Het is er vrij wild zodat het gemakkelijk is om van alles te vinden wat inspirerend en helpend is. Er lopen maar weinig mensen zodat we in alle rust met wandelcoaching bezig kunnen zijn.

Angele van Weert - Wandelcoaching Nederland

Wat is je missie?

Zorgen dat mensen weer in hun flow komen.

Wat wil jij bereiken bij je klant?             

Dat ze energie krijgen, het gevoel van YES, ik ben blij met mezelf, ik weet wat ik wil en ik kan het!!

Wat is je lijfspreuk?

Het hoofd in de wolken en de voeten op de grond.

 

Ook TriA®  Wandelcoach worden? Kijk dan voor de mogelijkheden bij opleidingen.

Liever eerst kennismaken met onze werkwijze en trainers? Dat kan tijdens een van onze GRATIS introductieworkshops.

Wandelcoach Praktijkvoorbeelden

Natuurlijke werkvormen

Meer inspiratie

Aanmelden nieuwsbrief