Coach van de maand februari 2021: Nicole Bagchus-Tetteroo

Nicole Bagchus

Coach van de maand februari: Nicole Bagchus-Tetteroo

Wie ben ik?

Ik ben een sensitieve levensgenieter met oprechte interesse in de medemens. Ik heb oog voor detail en maak graag een positief verschil. Graag zet ik mijn klanten letterlijk en figuurlijk in beweging (vandaar Stepping Forward als bedrijfsnaam?)

Coach van de maand februari 2021 Wandelcoaching Nederland

Bedrijf

Stepping Forward Loopbaan en wandelcoaching.  Met al je loopbaan en levensvragen ga ik graag met je op pad.

Plaats

Geboren in Rijswijk (ZH) maar al jaren gelukkig in Prinsenbeek (Gemeente Breda)

Hoe lang ben je werkzaam als coach?

Ik ben 6 jaar actief als Loopbaan professional en in 2021 heb ik de opleiding ‘Wandelcoachen voor professionals’ afgerond.

Waardoor is wandelcoaching in combinatie met de TriA® methode volgens jou zo krachtig?

Ik heb ervaren wat de natuur doet bij mij en mijn klanten en door het inzetten van de TriA® methode worden er letterlijk en figuurlijk eerder stappen gezet. De werkvormen zetten e.e.a. in werking in je onderbewustzijn. Hierdoor komen emoties eerder naar boven en vindt een verschuiving van jouw beeld/beleving plaats.

Wat is jouw specialisatie?

Loopbaan coaching is mijn specialisme. Mensen begeleiden in hun zoektocht naar een baan door in te zoomen op Wie ben ik? Wat wil ik? En Wat kan ik? Een baan die je goed past, dat wil toch iedereen? Loopbaan coaching maakt ook onderdeel uit van outplacement, – 2e Spoor en UWV werkfit-trajecten.

De laatste jaren ging ik steeds vaker met klanten de natuur in en merkte dat ze daar dan vaak tot rust kwamen. Niet tegenover elkaar zitten en je verhaal ”moeten” doen. Tijdens de opleiding ‘Wandelcoachen voor professionals’  heb ik handvatten gekregen die bijzonder effectief werken.

Wat heb je gedaan om zover te komen?

Na een bore-out periode heb ik een carrière switch gemaakt en heb gekozen om als re-integratie coach verder te gaan. Vanuit deze functie heb ik een aanvullende opleiding bij ICM gedaan tot loopbaanprofessional. Hierin kwam alles samen waar ik als ervaringsdeskundige tegen aan liep. Daarnaast ben ik Noloc geregistreerd loopbaan professional. De opleiding ‘Wandelcoachen voor professionals’ zie ik als kers op de taart, hierdoor heb ik meer inzichten gekregen, ook om meer intuïtief te coachen.

Kun je een voorbeeld geven van je mooiste wandelcoachervaring in de natuur met een cliënt ?

Het is moeilijk kiezen omdat ze elke keer anders zijn en daardoor elke keer ook anders doorwerken. Maar als ik moet kiezen: ik heb een keer als feedback gekregen dat de sessie in de natuur voor haar meer had opgeleverd dan EMDR- therapie. Dat is toch wel heel mooi!

Waar sta je over 5 jaar?   

Mijn bedrijf loopt dan (nog steeds) lekker, ik heb fijne klanten die ik op diverse manieren kan begeleiden en het liefst steeds meer in de natuur!

Wat is de reden dat je in de natuur coacht?

Ik coach in de natuur omdat dit meer (positieve) energie, troost, geluk, inspiratie, antwoorden, stress-release en voldoening oplevert. Wat levert coaching in de natuur eigenlijk niet op?

Wat is je favoriete wandelgebied?Coach van de maand februari 2021 Wandelcoaching Nederland

Bij gebrek aan het strand; het Mastbos Breda en de Strijbeekse Heide (oude smokkelroute naar België).

Wat is je missie?

Klanten op pad helpen door zelf bewust leren kiezen voor: een passende baan, omgaan met stress, verlies en burn-out klachten.

Wat wil jij bereiken bij je klant?             

Levensgeluk: Stap vooruit maken, doelen stellen en als het even kan doelen behalen.

Wat is je lijfspreuk?

Omarm het verleden, sta in het heden en creëer je toekomst!

 

Ook TriA®  Wandelcoach worden? Kijk dan voor de mogelijkheden bij opleidingen.

Liever eerst kennismaken met onze werkwijze en trainers? Dat kan tijdens een van onze GRATIS introductieworkshops.

Wandelcoach Praktijkvoorbeelden

Natuurlijke werkvormen

Meer inspiratie

Aanmelden nieuwsbrief