UPGRESS® | BUSINESS.

Het groeiprogramma voor ambitieuze mkb ondernemingen:

UPGRESS® BUSINESS is een groeiprogramma dat ontwikkeld is voor MKB ondernemingen met ambitieuze groeidoelstellingen.

Het programma neemt je stap voor stap aan de hand mee, bij het definiëren en het effectief uitvoeren van strategie.

UPGRESS omvat vier domeinen die noodzakelijk zijn voor succes:

  • Strategy
  • Operations
  • Human Factors
  • Finance

Voor wie?

Onze Upgress Programma’s zijn bedoeld voor ondernemers en senior-managers (en hun management team). Zowel geschikt voor de zelfstandig startende ondernemer als voor MT’s met bedrijven tot ca. 15 man personeel.

Lees het uitgebreide artikel over UPGRESS | BUSINESS.

Resultaten:

  • Je bedrijf de komende jaren succesvol opschalen: effectiever groeien op een gezonde manier, zonder gedoe;
  • Gericht werken aan een succesvolle groei strategie (doing the right things), optimale uitvoering (doing things right) en team alignment (the right people on the bus);
  • Voorkom negatieve stress, burn-out en bore-out binnen je team;
  • Organiseer je bedrijf meer wendbaar: agile business. Stem sneller af op veranderende omstandigheden;
  • Werken aan je bedrijf, in plaats van in je bedrijf.

UPGRESS® | BUSINESS – MASTERCLASS

IDENTITEIT & STRATEGIE

In dit tweedaagse programma staat de strategie van je organisatie centraal. Op dag één stel je de identiteit van je organisatie vast (Upgress Identity Map). Wat drijft de organisatie, wat onderscheidt je en wat zijn heersende normen en waarden? Op de tweede dag staat je strategie centraal (Upgress Strategy Map).

Peer coaching: door het delen van kennis en ervaring met de groep maken we gebruik van het ‘collectieve brein’ van de groep.

UPGRESS® | BUSINESS – JAARPROGRAMMA

SUCCESVOLLE STRATEGIE, OPTIMALE UITVOERING EN TEAM ALIGNMENT

De route van het UPGRESS jaarprogramma volgt een avontuurlijk pad. Een ontdekkingsreis waarin jij met je organisatie een belangrijke transitie ondergaat om de volgende start in groei te maken. Of om de basis te leggen voor een succesvolle start-up.

Gedurende het jaar komen we 6x bij elkaar (frequentie: ca. 8 weken). Tijdens de bijeenkomsten volg je een aantal inspirerende, motiverende en activerende masterclasses. Daarnaast ondersteunen we met coaching (inbegrepen). Waar nodig kunnen we in overleg interventies plegen (coaching van teamleden, aanvullende trainingen, team alignment, etc).

We reiken je een model aan waarbij je met focus in een specifiek ritme in een golfbeweging kan werken aan het realiseren van je doelen. Big Bang implementaties werken niet; het model ga je gedurende het jaar geleidelijk integreren.

UPGRESS® | LEADERS.

Ontwikkel je leiderschapscapaciteiten

Iedereen is tegenwoordig manager. We managen allemaal wel iets in ons werk of privéleven. Van het managen van het huishoudboekje, je sociale leven tot een miljoenenproject. Leidinggeven, daarentegen, is heel iets anders. Een leider heeft een langetermijnvisie, neemt beslissingen en heeft het vermogen een team te creëren. Een manager daarentegen organiseert de realisatie van de visie, binnen de gestelde kaders en met het team dat hem tot beschikking wordt gesteld. Beide rollen zijn belangrijk, maar er blijkt dus wel degelijk een duidelijk verschil.

Bij Peak Impact zien we leiderschap als het vermogen om ervoor te zorgen dat anderen jou erkennen als leider door het, bewust en onbewust, inzetten van specifieke (leiderschaps)eigenschappen. Een leider heeft legitimiteit verworven van zijn leiderschap bij anderen. Zonder volgers kan je geen leider zijn!

De kwaliteit van leiderschap enerzijds bepaald door hoe de anderen jou(w leiderschap) beoordelen. Anderzijds geldt de algemene perceptie dat het (financiële) resultaat van jouw handelen bepalend is bij de beoordeling van goed of slecht. Immers, we bewonderen voornamelijk leiders op het door hen behaalde resultaat. Denk aan hoe wij Steve Jobs of Nelson Mandela waarderen. Dit is niet vanwege de grootte van hun groep volgers, maar vanwege hetgeen zij bereikt hebben.

Tien procent van de leiders is een natuurtalent, dertig procent had nooit leidinggevende moeten worden en zestig procent moet hard werken om zich te ontwikkelen. Gelukkig is het mooi dat het in de praktijk brengen van leiderschapseigenschappen en -stijlen goed te leren valt

Resultaten:

UPGRESS® | LEADERS – MASTERCLASS

De meeste eigenschappen van leiderschap ontwikkelen zich door de individuele groei in kennis, ervaring, karakter en persoonlijkheid. Een deel van de leiderschapseigenschappen is dus te ontwikkelen en een deel is “aangeboren”. Daarnaast zijn niet alle eigenschappen die we herkennen bij succesvolle leiders in alle gevallen kritisch. Het verschilt per organisatie, het doel dat je nastreeft, de context van de situatie, de mensen aan wie je leiding geeft en je eigen competenties, welke eigenschappen het meest succesvol zijn.  Daarnaast blijkt dat leiders die kunnen schakelen tussen leiderschapsstijlen tot 30% meer (financieel) bedrijfsresultaat behalen. Naarmate een leider het vermogen heeft zich verschillende stijlen eigen te maken, neemt zijn succes toe.

Tijdens de 1-daagse Masterclass Leiderschap geven we inzicht in 6 Kritieke Leiderschapseigenschappen die je in staat stellen om jouw leiderschapsgedrag aan te passen aan de omgeving. Tevens staan we stil bij situationele inzet van leiderschapsstijlen om je succes te vergroten.

EXECUTIVE COACHING

Het succes van leiderschap heb je voor een groot deel zelf in de hand. Waar je ook werkt, op welk niveau je je ook begeeft, altijd zul je voor dilemma’s staan of komen te staan waarop je even pas op de plaats moet maken.

PI Executive Coaching helpt je tot 10 te tellen en jezelf te beoordelen. Het biedt de mogelijkheid om kritisch naar jezelf en over je handelen te kunnen zijn. Haal het maximale eruit wat erin zit en leg jezelf geen beperkingen op, dat doen anderen wel.

Test jezelf, daag jezelf uit en vraag jezelf af hoe je de legitimiteit van jouw leiderschap kunt vergroten.

UPGRESS® | TEAMS.

Op dit moment wordt er aan deze sectie gewerkt. In het voorjaar van 2020 zullen wij een nieuw programma presenteren. Meer informatie volgt binnenkort!